X

Ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ για την επιχειρηματικότητα

Η εντατικοποίηση της συνεργασίας με τις ΗΠΑ στους τομείς της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Αμερικανό πρέσβη.

Ant1news



Συνάντηση με βασικό θέμα την εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ του ελληνικού υπουργείου Ανάπτυξης και των ΗΠΑ στους τομείς της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας είχαν την Παρασκευή ο Νίκος Δένδιας με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Ντέιβιντ Πιρς. 

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης οι δυνατότητες προσέλκυσης ξένου επενδυτικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα υπό το πρίσμα της σαφούς βελτίωσης του οικονομικού κλίματος και της προόδου του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ο  Πρέσβης των ΗΠΑ μετέφερε στον κ. Δένδια την ικανοποίηση της κυβέρνησής του για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων και εξέφρασε την υποστήριξή του στο προωθούμενο από το υπουργείο Ανάπτυξης σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος της έλλειψης ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της διευκόλυνσης πρόσβασής τους, ιδιαιτέρως των νεοφυών και καινοτόμων πρωτοβουλιών, στο επιχειρείν.