X

Ευάγγελος Μυτιληναίος: «Η Ελλάδα έχει αφήσει τα χειρότερα πίσω της»

Την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο πρόεδρος του Ομίλου Μυτιληναίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC.

Ant1news

Βέβαιος πως η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της «τα χειρότερα» και ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται στο δρόμο της ανάκαμψης, εμφανίστηκε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

«Η Ελλάδα έχει δει τα χειρότερα. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, βλέπουμε τη συμπεριφορά των τραπεζών και το πώς κινείται η πραγματική οικονομία και σας διαβεβαιώνω πως η κατάσταση βελτιώνεται», τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Μυτιληναίος.

Αναγνωρίζοντας πως η ανεργία είναι η πρώτη προτεραιότητα για όλους, ο κ. Μυτιληναίος επισήμανε πως είναι ευκολότερο πλέον για τις επιχειρήσεις να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση. «Πριν από 3-4 χρόνια δεν υπήρχε ρευστότητα στην αγορά, ήταν μία φρικτή περίοδος, αλλά τώρα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα», δήλωσε.

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος πρόσθεσε πως η χαμηλή ισοτιμία του ευρώ ευνοεί την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και χαρακτήρισε καθοριστικές τις ευρωπαϊκές πολιτικές για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση. «Είμαστε στα μισά του δρόμου, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι μια αργή και επώδυνη διαδικασία», ανέφερε.