X

Φάμπρικα με πλαστά βιβλιάρια στο ΙΚΑ Κεραμεικού

Αποκαλύφθηκε μεγάλη κομπίνα με πλαστές θεωρήσεις βιβλιαρίων ασθενείας, ενώ το μέγεθος της απάτης δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη.

Ant1news

«Χρυσές δουλειές» έκαναν κάποιοι επίορκοι υπάλληλοι στο ΙΚΑ Κεραμεικού, θεωρώντας βιβλιάρια ασθενείας με πλαστά δικαιολογητικά και εκδίδοντας βιβλιάρια σε ασφαλισμένους που δεν είχαν τον απαραίτητο αριθμό ενσήμων.

Το σκάνδαλο ερευνά η διοίκηση του ΙΚΑ και η γενική γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ενώ οι εργαζόμενοι καταδικάζουν τα φαινόμενα διαφθοράς και δηλώνουν μέσω της Ομοσπονδίας τους πως θα συνεργαστούν με τον διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Η υπό εξέλιξη έρευνα στο ΙΚΑ Κεραμεικού, από τις υπηρεσίες επιθεώρησης του ΙΚΑ για υπόθεση παράνομης θεώρησης βιβλιαρίων ασθενείας με πλαστά πιστοποιητικά, το μέγεθος της οποίας δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, μας δίνει την ευκαιρία να καταδικάσουμε τέτοια φαινόμενα διαφθοράς, από ελάχιστους υπαλλήλους που σπιλώνουν και διαβάλουν τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων υπαλλήλων του ΙΚΑ», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.