X

Χαρδούβελης: Θα αρχίσει να αυξάνεται το εισόδημα των πολιτών

Σαφές μήνυμα ότι υπάρχει μόνο η προοπτική της ανόδου για την ελληνική οικονομία έστειλε ο υπουργός Οικονομικών και ανέφερε ότι το εισόδημα των Ελλήνων θα αρχίσει να αυξάνεται.

Ant1news



«Είμαστε σε μια εποχή που το μνημόνιο τελειώνει. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται 3ο πακέτο, έχει βγει στις αγορές και θα συνεχίσει να βγαίνει στις αγορές κλίνοντας την καμπύλη των αποδόσεων», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ, λίγο μετά την ομιλία του στο Bloomberg στο Σίτι του Λονδίνου, όπου ολοκληρώθηκε σήμερα το 9ο Road Show του Χρηματιστηρίου Αθηνών. 

«Οι ξένοι επενδυτές σε αυτό το συνέδριο ήταν πολλοί. Έδειξαν έντονο ενδιαφέρον θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα όχι μόνο στις ιδιωτικοποιήσεις αλλά και αλλού. Και θέλουν επειδή βλέπουν την προοπτική της ελληνικής οικονομίας. Δεν υπάρχει κίνδυνος προς τα κάτω. Υπάρχει μόνο η προοπτική της ανόδου. Και η προοπτική της ανόδου στηρίζεται από το γεγονός ότι η Ελλάδα πετυχαίνει. Θα έχουμε ανάπτυξη σχεδόν 3% το 2015», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών και σημείωσε ότι ο κόσμος θα δει σιγά - σιγά το εισόδημά του να αυξάνεται.

Όπως είπε ο κ. Χαρδούβελης, «οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα μας βοηθήσουν να το πετύχουμε διότι το κίνητρο τους είναι να πάμε καλά για να πληρώσουμε και τα χρωστούμενα. Οι διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται. Ο κόσμος θα τις υιοθετήσει επειδή θα δει και το εισόδημα του σιγά - σιγά να αυξάνεται. Νομίζω από εδώ και μπρος μόνο θετικά θα βλέπουμε για την Ελληνική οικονομία. Ακόμη και τα rating agencies συνεχώς θα μας αναβαθμίζουν. Και φυσικά τα spreads θα πέφτουν».

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Χαρδούβελης απέκλεισε εκ νέου κατηγορηματικά «ένα τρίτο μνημόνιο», καθώς και μέτρα που μπορεί να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό της Ελληνικής οικογένειας. «Του χρόνου τα έσοδα του κράτους θα αυξηθούν επειδή το εισόδημα των πολιτών θα αυξάνεται. Όχι επειδή θα επιμείνουμε εμείς σε επιπλέον φόρους», σημείωσε χαρακτηριστικά.