X

Συγκίνηση για το αγγελούδι που σώθηκε στο ναυάγιο

Οικογένειες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να το υιοθετήσουν, καθώς το μωρό έχασε τους γονείς του στο ναυάγιο ανοικτά της Κρήτης.

Ant1news

Απίστευτη θέληση για ζωή δείχνει το 17 μηνών κοριτσάκι, που λίγες ημέρες πριν, διεσώθη από ναυάγιο με παράνομους μετανάστες σε επιχείρηση του λιμενικού νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Το μικρό αγγελούδι, παρότι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, πλέον έχει βγει από την εντατική και η κατάσταση της υγείας του είναι κάθε μέρα και καλύτερη.

«Από τις πληροφορίες που μας έδωσαν σώθηκαν περίπου 20 άτομα από το ναυάγιο οι οποίοι προσπάθησαν να επιβιώσουν μέσα στην θάλασσα. Τελικά τα κατάφεραν μόνο έξι άτομα τα οποία νοσηλεύτηκαν αμέσως στα νοσοκομεία του νησιού. Μέσα σ’ αυτά τα 6 άτομα ήταν και το 17 μηνών κοριτσάκι, το οποίο το έσωσε ουσιαστικά μία 19χρονη κοπέλα. Αυτή η κοπέλα είδε τους γονείς του άτυχου κοριτσιού να πνίγονται από υποθερμία και έδωσε στο παιδί ένα σωσίβιο για να επιβιώσει», ανέφερε μιλώντας στο cretapost.gr, ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Μπριασούλης.

«Το άτυχο κοριτσάκι ήρθε σε εμάς με συμπτώματα υποθερμίας, αφυδάτωσης και ηλεκτρολυτικών διαταραχών και αμέσως εισήχθη στην ΜΕΘ Παίδων. Όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να θεραπεύσουν το κοριτσάκι και νιώθω την ανάγκη να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την πορεία της υγείας του. Όλο το προσωπικό του νοσοκομείου – ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και παραϊατρικό – έδωσαν το 100% του για το κορίτσι αυτό. Πρέπει να σας πω, πως οι προβλέψεις για την κατάσταση του παιδιού ήταν δυσοίωνες απ’ αρχής, ωστόσο η εξέλιξή της μας έδειξε ότι το κορίτσι αυτό ξέρει να επιβιώνει», υπογράμμισε σχετικά στο cretapost.gr, ο διοικητής του νοσοκομείου, Νίκος Χαριτάκης.

Η ιστορία του 17 μηνών κοριτσιού έχει συγκινήσει όλο το Πανελλήνιο με αρκετές οικογένειες να έχουν δηλώσει την επιθυμία τους να το υιοθετήσουν.