X

Πρόεδρος ΓΣΕΕ: Να υπάρξει ελεύθερη διαπραγμάτευση για τον κατώτατο μισθό

Αίσθηση προκάλεσε μια δήλωση βόμβα του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου που τάχθηκε υπέρ της ελεύθερης αγοράς και της ελεύθερης διαπραγμάτευσης για τον κατώτατο μισθό

Ant1news

Του Νίκου Ρογκάκου  

Να διαμορφώνονται ελεύθερα οι κατώτατοι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα και κατ’ επέκταση να υπάρξει ελεύθερη διαπραγμάτευση σε μια ελεύθερη αγορά τάχθηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος σε ερώτηση δημοσιογράφου. 

Ο κ. Παναγόπουλος για το εάν συμφωνεί με τις θέσεις των εμπόρων για ελεύθερη διαπραγμάτευση σε ότι αφορά τον κατώτατο μισθό μεταξύ των κοινωνικών εταιρών δήλωσε ότι «δεν είναι θέμα νομικού βολονταρισμού η διαμόρφωση του ύψους του κατώτατου μισθού» και άρα δεν είναι απαραίτητη η ύπαρξη σχετικού νομοθετήματος.

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ συμπλήρωσε ότι η ύπαρξη νομοθετήματος θα έστελνε μεν ένα πολιτικό μήνυμα ωστόσο έσπευσε να συμπληρώσει ότι στην πράξη δεν μπορούν να διαμορφωθούν με νομοθετικές ρυθμίσεις οι μισθοί.

«Υπάρχουν περιπτώσεις που και σήμερα ο κατώτατος μισθός για τους νέους έως 24 ετών δεν καταβάλλεται» και είπε να νομοθετήσουμε και τα 1.000 ευρώ, θα τα πάρουν;