X

Σαρωτικές αλλαγές ακόμη και κατάργηση του Νόμου Κατσέλη

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και κατάργησης του Νόμου Κατσέλη, άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας.

Ant1news

Του Νίκου Ρογκάκου

Σύμφωνα με τον υπουργό, σε ερώτηση εάν στις σκέψεις του υπουργείου είναι η κατάργηση του νόμου από το 2016, ο υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν έχουμε καμία λογική κατάργησης ή επικύρωσης νομοθετημάτων που δημιουργήθηκαν μέσα στην κρίση. Έχουμε μια ολιστική αντιμετώπιση στο φαινόμενο. Από εκεί και πέρα είναι αυτονόητο ότι ο Έλληνας πολίτης που υπήρξε θύμα της κρίσης χωρίς την υπευθυνότητά του πρέπει να προστατευθεί». 

Ακόμη ο υπουργός σημείωσε ότι «στο πλαίσιο της ολιστικής αντίληψης που έχει η κυβέρνηση για την ανάπτυξη, εάν υπάρξουν νησίδες που μένουν ακάλυπτες θα καθίσουμε και θα το συζητήσουμε». Όπως είπε ο ίδιος η  προσέγγιση της κυβέρνησης στα θέματα αυτά –σ.σ. αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια- δεν είναι θέματα κατάργησης ή μη κατάργησης νόμων και διατάξεων. Το θέμα είναι, είπε ο υπουργός, να δημιουργήσουμε ένα συνολικό νομικό πλαίσιο το οποίο θα αντιμετωπίζει τα συμπτώματα της κρίσης και δεύτερον θα αντιμετωπίζει θετικά το επιχειρείν τη στιγμή που η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση.

Το νομοθέτημα για τα κόκκινα δάνεια που είναι ένα νομοθέτημα αναδιάρθρωσης των επιχειρήσεων, σημείωσε ο ίδιος, ενώ συμπλήρωσε ότι ένα άλλο νομοθέτημα είναι το νέο πτωχευτικό δίκαιο των επιχειρήσεων και ένα άλλο νομοθέτημα είναι το πτωχευτικό δίκαιο των ιδιωτών. 

Αναφερόμενος στον «Τειρεσία» και σε ότι αφορά στην επ’ αμοιβή διάθεση στοιχείων, ο υπουργός σχολίασε ότι σε εποχές κρίσης αλλά πέραν αυτών ο επιχειρηματίας πρέπει να έχει και δεύτερη ευκαιρία. 

«Το ερώτημα δεν είναι η τήρηση των στοιχείων ή ποιον στοιχείων αλλά πως γίνεται η εκμετάλλευση των στοιχείων αυτών δεδομένου ότι η χώρα χρειάζεται κατ’ ελάχιστον 100.000 νέες επιχειρήσεις για να αρχίσει να ξεπερνά το πρόβλημα της ανεργίας» τόνισε ο Νίκος Δένδιας.