X

Κώστας Τασούλας: «Δεν είπα ότι ο Τάφος δεν είναι του Μεγάλου Αλέξανδρου»

Αδύνατον να είναι ο τάφος του Μέγα Αλέξανδρου είχε πει νωρίτερα ο υπουργός Πολιτισμού.

Ant1news

«Δεν υπάρχουν γραπτά στοιχεία για το πού είναι θαμμένος ο Μέγας Αλέξανδρος, αυτό είπα κι όχι ότι ο τάφος δεν ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο». 

Με αυτή τη νέα δήλωση στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας, θέλησε να ξεκαθαρίσει τη θέση του μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις πρωινές του δηλώσεις στο Mega.

«Δεν απογοήτευσα κανέναν, ούτε ενθουσιάζω κανέναν. Η αρχαιολογική σκαπάνη θα πει ποιος είναι θαμμένος στον Τύμβο της Αμφίπολης κι όχι ο υπουργός Πολιτισμού», τόνισε  ο κ. Τασούλας, ο οποίος δήλωσε ότι συμφωνεί απόλυτα με την άποψη της Γ.Γ. Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη, η οποία δηλώνει ότι «κανείς δεν πρέπει να μιλάει για την ταυτότητα του νεκρού».

Ο υπουργός Πολιτισμού ρωτήθηκε το πρωί αν υπάρχει περίπτωση να είναι μέσα στον τάφο ο Μέγας Αλέξανδρος.

«Η αίσθηση που έχω είναι ότι αυτό είναι αδύνατον, με βάση και τις ιστορικές πήγες» ήταν η απάντηση του κ. Τασούλα.

Ο υπουργός Πολιτισμού ανέφερε, επίσης, το πρωί πως «ο ένοικος του μνημείου πάντως είναι αντίστοιχος του μεγαλείου του μνημείου» και όπως είπε σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις, το μνημείο δεν φαίνεται να έχει συληθεί, αν και πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει τι έχει γίνει πριν από 1.900 χρόνια.

Σχολίασε ακόμη πως στην περίπτωση του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη υπάρχουν οι «εκδοχές», που παρουσιάζουν οι αρχαιολόγοι, και οι «παραξενιές», που αναφέρουν διάφοροι άλλοι, ενώ σε ό,τι αφορά δηλώσεις αρχαιολόγων για το ενδεχόμενο ο τάφος να ανήκει στη ρωμαϊκή εποχή, ο υπουργός Πολιτισμού είπε πως δεν υπάρχει «τηλε-αρχαιολογία» και πως το ίδιο το μνημείο θα δώσει εν τέλει τις απαντήσεις.