X

Ντοκουμέντο από το ρήγμα στο πλοίο «Europalink»

Ένα υποβρύχιο βίντεο καταγράφει τη ζημιά που υπέστη το επιβατηγό πλοίο από την πρόσκρουση σε νησίδα ανοικτά της Κέρκυρας.

Ant1news

Οι εικόνες στο βίντεο-ντοκουμέντο που εξασφάλισε και φέρνει στο φως το protothema.gr καταγράφουν τη ζημιά που υπέστη το επιβατηγό οχηματαγωγό «Europalink», με σημαία Ιταλίας, κατά την πρόσκρουσή του στη νησίδα «Περιστέρες», βορειανατολικά της Κέρκυρας, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Το πλοίο, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανκόνα, κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Κέρκυρας, αποβιβάζοντας τους 692 επιβάτες.

Από το λιμεναρχείο της Κέρκυρας έχει απαγορευθεί στο «Europalink» ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και σχετικής βεβαίωσης πιστοποιητικού ασφαλείας από το νηογνώμονα του πλοίου.

Έπειτα από πολύωρη επιχείρηση ολοκληρώθηκε η απάντληση των υδάτων, ενώ ειδικά συνεργεία έχουν τοποθετήσει επιθέματα επί των ρηγμάτων του πλοίου που πλέον βρίσκεται σε κανονική κατάσταση από τη μικρή κλίση που είχε πάρει το βράδυ της Κυριακής.

Στο μεταξύ, ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον Εισαγγελέα και αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος, ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος του «Europalink».