X

Κρατούμενους που μπήκαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ βράβευσε ο Χαράλαμπος Αθανασίου

Τους κρατούμενους του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ant1news

Επίσκεψη στους κρατούμενους του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα, πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, απονέμοντας επαίνους στους τέσσερις κρατούμενους, οι οποίοι παρά τις δύσκολες συνθήκες, πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Ανώτατα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, κατά τις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (με απόφασή του έχει χορηγηθεί ήδη, συμβολικά, ως χρηματικό έπαθλο το ποσό των 500 ευρώ, σε κάθε επιτυχόντα). Παράλληλα, συνομίλησε με αρκετούς κρατούμενους και άκουσε τα αιτήματά τους, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή Σωφρονιστικής Πολιτικής Γιάννη Σταλίκα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο κ. Αθανασίου συνεχάρη ιδιαίτερα τα παιδιά για τη σημαντική επιτυχία τους, τους ευχήθηκε καλή πρόοδο, ενώ εξήρε το έργο του διευθυντή του Σχολείου Πέτρου Δαμιανού, του εκπαιδευτικού προσωπικού, της διευθύντριας του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Μαρίνας Μπούκη και των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και ικανοποιημένος για τη σπουδαία αυτή επιτυχία σας. Η προσπάθεια σας είναι αξιοζήλευτη και αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα για το πώς ο νέος άνθρωπος μπορεί να ξεπεράσει τις κακιές στιγμές του παρελθόντος και να ανοίξει δρόμους σε νέους ορίζοντες. Η φυλακή πέραν του σωφρονιστικού χαρακτήρα της έχει και παιδαγωγικό χαρακτήρα. Το γεγονός ότι κάποια στιγμή περάσατε στην παραβατικότητα δε λέει τίποτα. Οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει κάποιο παράπτωμα», είπε ο υπουργός απευθυνόμενος στους κρατούμενους.


Με τη σειρά τους τόσο οι κρατούμενοι όσο και η διεύθυνση του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης ευχαρίστησαν - όπως αναφέρεται - τον υπουργό για την έμπρακτη στήριξή τους και ζήτησαν να μεριμνήσει για τη διευκόλυνση των φοιτητών ως προς τη χρήση των εκπαιδευτικών αδειών.

Ο κ. Αθανασίου διαβεβαίωσε για τη συνεχή στήριξή τους, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει το ζήτημα σε συνεννόηση με τον υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδο προκειμένου - όπου απαιτηθεί - να πραγματοποιηθούν μεταγραφές κρατουμένων φοιτητών για να παρακολουθούν δια ζώσης τα μαθήματά τους.