X

Επισκέφθηκαν, σε μία ημέρα,19 χώρες της Ευρώπης

Τρείς φίλοι από τη Νορβηγία έκαναν νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταξιδεύοντας μέσα σε μία ημέρα από την Ελλάδα έως το Λιχτενστάιν.

Ant1news


Τη δόξα του Phileas Fogg, που έκανε το γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες, ζήλεψαν τρείς φίλοι από τη Νορβηγία, επισκεπτόμενοι 19 χώρες της Ευρώπης σε 24 ώρες. .

Οι Garfors, Djupvik και Tay-yong Pak ξεκίνησαν από την Ελλάδα κι έφτασαν στο Λιχτενστάιν χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό μεταφορικών μέσων, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και τακτικές πτήσεις αεροπλάνων. Τη διαδρομή σχεδίασε ο Garfors, τα αυτοκίνητα οδηγούσε ο Djupvik ενώ ο Pak ανέλαβε την τροφοδοσία τους.





Το ταξίδι των τριών φίλων είχε, όμως και απρόοπτα, καθώς ο καμεραμάν που βιντεοσκοπούσε το εγχείρημά τους, συνελήφθη στην Ελλάδα για παράνομη μαγνητοσκόπηση στα σύνορα με την Βουλγαρία ενώ στη συνοριακή διάβαση του Κοσσυφοπεδίου αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητό τους εξαιτίας της μεγάλης ουράς των οχημάτων.

Οι  Garfors, Djupvik και Tay-yong Pak είχαν επιχειρήσει να σπάσουν το ρεκόρ και τον Μάιο αλλά… απλώς ισοφάρισαν το προηγούμενο επισκεπτόμενοι 17 χώρες.