X

Ο… μαχητικός Αντώνης Σαμαράς και οι έπαινοι της Μέρκελ

Στους επαίνους της Άγκελα Μέρκελ προς τον Έλληνα πρωθυπουργό και στη «μαχητικότητα» του τελευταίου αναφέρονται τα γερμανικά ειδησεογραφικά site, λίγο μετά το ραντεβού των δύο ηγετών.

Ant1news

Στο επιδεικτικό «χτύπημα στην πλάτη» της Άγκελα Μέρκελ προς τον έλληνα πρωθυπουργό στέκονται ιδιαίτερα τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, κυρίως του διαδικτύου, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση του τετ α τετ του Αντώνη Σαμαρά με την γερμανίδα καγκελάριο

Η οικονομική εφημερίδα Finanzen σημειώνει πως «Η καγκελάριος Μέρκελ χτύπησε επιδεικτικά στην πλάτη τον Έλληνα πρωθυπουργό για την πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις, παρότι λειτουργεί υπό την πίεση της εσωτερικής πολιτικής. Στη συνάντησή τους, η Μέρκελ μίλησε για πολύ θετικά μηνύματα προς την κατεύθυνση της αναβίωσης της ελληνικής οικονομίας».

Αναφερόμενη στον Έλληνα πρωθυπουργό, η εφημερίδα αναφέρει ότι «ήρθε στο Βερολίνο σε μια αγωνιώδη χρονική συγκυρία για την Ελλάδα. Την επόμενη εβδομάδα, οι εκπρόσωποι της τρόικας επιστρέφουν στην Αθήνα, για να εξετάσουν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και τη συμμόρφωση με τους συμφωνημένους στόχους».

Στις «θετικές εξελίξεις» στην ελληνική οικονομία και στην πρόοδο που συντελείται στο πρόοδο των μεταρρυθμίσεων, αναφέρεται η Die Zeit, ενώ το Focus αναφέρει πως, η Μέρκελ δήλωσε πως «οι πρώτοι καρποί της επιτυχίας είναι ορατοί για την Ελλάδα, έπειτα από επτά ολόκληρα χρόνια ύφεσης».

Στο πόσο… σίγουρος εμφανίστηκε ενώπιον της καγκελαρίου ο Αντώνης Σαμαράς για το τέλος της κρίσης στην Ελλάδα στέκεται το περιοδικό Der Spiegel.