X

Ρατσιστική επίθεση καταγγέλλει 50χρονος από το Πακιστάν

Ρατσιστική επίθεση από δύο Έλληνες, καταγγέλλει ότι δέχθηκε το απόγευμα τής Παρασκευής, ένας 50χρονος από το Πακιστάν.

Ant1news



Του Μανώλη Ασαριώτη

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης καταγγέλλει ότι έπεσε ένας 50χρονος από το Πακιστάν, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του, στην Παλιά Κοκκινιά. Όπως υποστηρίζει, την ώρα που επέστρεφε στο ισόγειο, όπου μένει, δύο άτομα τον πλησίασαν αθόρυβα και τον χτύπησαν με μανία πισώπλατα, χωρίς να του πουν το παραμικρό. Λέει, μάλιστα, ότι ο ένας από αυτούς φορούσε σιδερογροθιά στο χέρι και ήταν εκείνος, που τον χτύπησε πρώτα στην πλάτη και μετά στη μύτη.

Αιμόφυρτος, και με όσες δυνάμεις είχε, επέστρεψε στο σπίτι, ενημέρωσε τους ομοεθνείς του, αλλά -μέχρι εκείνοι να τρέξουν στο σημείο της επίθεσης- οι δράστες είχαν εξαφανιστεί. Ένας καταστηματάρχης της περιοχής ενημέρωσε την αστυνομία και το ΕΚΑΒ, πλήρωμα του οποίου μετέφερε τον 50χρονο στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έχει υποστεί κάταγμα στη μύτη.

Ο 50χρονος δήλωσε στους αστυνομικούς ότι πρόλαβε να αναγνωρίσει τους άνδρες, που του επιτέθηκαν, καθώς ο ένας μένει στην ίδια περιοχή. Όπως καταγγέλλει, ο ίδιος άνθρωπος είχε συλληφθεί πριν από 15 ημέρες, καθώς είχε χτυπήσει έναν άλλον μετανάστη, αλλά τότε είχε αφεθεί ελεύθερος.

Την υπόθεση ερευνούν τα στελέχη του τμήματος Καταπολέμησης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής, τα οποία ξεκίνησαν άμεσα τις έρευνες για τον εντοπισμό εκείνου, που το θύμα τους υπέδειξε.