X

Γιατί FBI και NSA «κήρυξαν πόλεμο» στο νέο iPhone 6

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες τα βάζουν με την Apple, εξαιτίας του υπέρ-θωρακισμένου λογισμικού που χρησιμοποίησε στο νέο iPhone.

Ant1news

Μπορεί στην Apple να «έσπασαν» το κεφάλι τους προκειμένου να θωρακίσουν όσο καλύτερα μπορούν το λογισμικό στο νέο iPhone, αποφεύγοντας ένα νέο σκάνδαλο με διαρροή γυμνών φωτογραφιών διασήμων και μη, όμως αυτό προκαλεί πονοκέφαλο στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Το λογισμικό του νέου «έξυπνου» τηλεφώνου της εταιρείας είναι τόσο δύσκολο να «σπάσει» που σύμφωνα με το FBI και την NSA μπορεί να πάρει και πέντε χρόνια για κάποιον ειδικό της υπηρεσίας τους να καταφέρει να εισχωρήσει στο λογισμικό.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ έκανε κριτική στο λογισμικό της εταιρείας λέγοντας πως τα πολλά ψηφία που ζητάει το iCloud, δημιουργούν εκατομμύρια συνδυασμούς που για να δοκιμαστούν όλοι παίρνει πάρα πολύ χρόνο. Ο Κόμεϊ κατηγόρησε σύμφωνα με τους New York Times την Apple ότι διευκολύνει τους εγκληματίες.

«Ειδικά για περιπτώσεις απαγωγών το τηλέφωνο κάποιου που έχει απαχθεί μπορεί να είναι το πιο χρήσιμο στοιχείο για να τον βρούμε» δήλωσε ο Τζέιμς Κόμεϊ δίνοντας παραδείγματα για το πως αυτό το λογισμικό λειτουργεί αρνητικά.

Επίσης, αναφέρθηκε σε τρομοκρατικές δράσεις και πως ένα τηλέφωνο που δεν «σπάει» είναι το τέλειο εργαλείο για έναν τρομοκράτη λέγοντας ότι «είναι σαν να βγάζει διαφήμιση η Apple, που λέει πως να αποφύγετε τις παρακολουθήσεις – ακόμα και αυτές που είναι νόμιμες».