X

Θάνατος νοσηλευτή σε ξενώνα εφήβων στην Παλλήνη

Νεκρός έπεσε νοσηλευτής μετά από άγριο καυγά τροφίμων. Εντολή άμεσης διερεύνησης των συνθηκών  θανάτου του νοσηλευτή έδωσε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.

Ant1news


Άγριος τσακωμός τροφίμων στον Ψυχιατρικό – Θεραπευτικό Ξενώνα Εφήβων «Σπίτι» στην Παλλήνη κατέληξε στο θάνατο 55χρονου νοσηλευτή και πατέρα δύο παιδιών.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, όταν δύο από τους τρεις τροφίμους που παρέμεναν στον ξενώνα ήρθαν σε ρίξη. Τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των δυο νοσηλευτριών της βάρδιας παρά την επίθεση που δέχθηκε μια εξ αυτών. 

Για το συμβάν ενημέρωσε, τηλεφωνικά, το τοπικό αστυνομικό τμήμα ο νοσηλευτής της νυχτερινής βάρδιας. Η συνάδελφός του αποχώρησε για να πάρει οδηγίες από το γιατρό και να ετοιμάσει το δείπνο αλλά επιστρέφοντας βρήκε τον 55χρονο αναίσθητο. Ο νοσηλευτής διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου, όμως κατέληξε, παρά τις προσπάθειες των γιατρών. 

Εντολή άμεσης διερεύνησης των συνθηκών του θανάτου του 55χρονου έδωσε ο υπουργός Υγείας Μάκης  Βορίδης, ενώ η διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Φως στις ακριβείς συνθήκες του θανάτου του νοσηλευτή θα ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση. 

Σύμφωνα, πάντως,με πηγές του υπουργείου, οι τρόφιμοι δεν ήταν ψυχιατρικά ασθενείς, αλλά ανήλικοι παραβάτες.Ο επιστημονικά υπεύθυνος του ξενώνα είχε ενημερώσει επανειλημμένως για τους κινδύνους που εγκυμονούσε η παραμονή τους στο ξενώνα, καθώς οι ανήλικοι παραβάτες θα έπρεπε να προωθηθούν σε άλλες δομές.