X

Μήνυμα τρόμου από καναδό τζιχαντιστή

«Σύντομα θα εξαπολύσουμε επιθέσεις στη Νέα Υόρκη», απειλεί ένας Καναδός που εντάχθηκε στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Ant1news

Μέχρι πριν από έξι εβδομάδες φερόταν πως ήταν νεκρός. Σήμερα, ο Φάρα Μοχάμεντ Σιρντόν, ο καναδός τζιχαντιστής που ταξίδεψε από το Κάλγκαρι στη Συρία για να ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους, όχι μόνο εμφανίζεται ολοζώντανος αλλά προαναγγέλλει και τρομοκρατικά χτυπήματα στην καρδιά της Αμερικής.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Vice News, ο 21χρονος Φάρα Μοχάμεντ Σιρντόν, γνωστός πλέον ως Αμπού Οσάμα Σομάλι, ισχυρίζεται πως η εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος είναι έτοιμη να εξαπολύσει επιθέσεις στη Νέα Υόρκη και άλλες αμερικανικές μεγαλουπόλεις.

Υπενθυμίζεται πως ο 21χρονος τζιχαντιστής είχε εμφανιστεί πρόσφατα σε βίντεο του ΙΚ, στο οποίο εμφανιζόταν να πετάει στη φωτιά το διαβατήριο του. «Ήμουν Καναδός, σήμερα είμαι απλώς μουσουλμάνος», εξηγεί ο ίδιος όταν ερωτάται πώς αυτοπροσδιορίζεται.

Ο ίδιος αποκαλύπτει, επίσης, ότι περίπου 10.000-15.000 Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι έχουν στρατευθεί στο πλευρό των τζιχαντιστών σε Συρία και Ιράκ, ισχυροποιώντας την απειλή για τη Δύση.