X

INTRALOT κατά ΤΑΙΠΕΔ για διαγωνισμό

Κατά των αποφάσεων του ΤΑΙΠΕΔ που κήρυξαν άγονο διαγωνισμό και τον επαναπροκήρυξαν τάσσεται η INTRALOT

Ant1news

Να ανασταλούν όλες οι διαδικασίες σχετικά με τον διαγωνισμό για τη χορήγηση δικαιώματος αποκλειστικής διοργάνωσης και διεξαγωγής του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα, για μία 20ετία, ζητεί με αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων στο Συμβούλιο της Επικρατείας η INTRALOT Limited, στρεφόμενη κατά των αποφάσεων του ΤΑΙΠΕΔ που κήρυξαν άγονο τον αρχικό διαγωνισμό και τον επαναπροκήρυξαν, καταλήγοντας στην ανακήρυξη ως πλειοδότη της ΟΠΑΠ investement Limited. Επίσης, ζητεί την έκδοση προσωρινής διαταγής, έως ότου κριθούν οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων.

Η INTRALOT υποστηρίζει στις αιτήσεις που κατέθεσε και τα εξής:

"Παραβιάστηκαν το ενωσιακό και εθνικό δίκαιο όσον αφορά τις αρχές της διαφάνειας, του υγιούς ανταγωνισμού, της ίσης μεταχείρισης, της αμεροληψίας και της μυστικότητας.

Παρατύπως κηρύχθηκε άγονη η αρχική διαδικασία με την προσφορά της (5.250.000 ευρώ), γιατί φαίνεται ότι ματαιώθηκε όχι μόνο επειδή κρίθηκε μη ικανοποιητική, αλλά επειδή υπήρξε εκτός διαδικασιών δέσμευση της ένωσης εταιρειών ΟΠΑΠ για προσφορά τουλάχιστον 40 εκατ. ευρώ.

Παρανόμως απαλείφθηκε στον επαναπροκηρυχθέντα διαγωνισμό το τεχνικό κριτήριο της προεπιλογής, με βάση την εμπειρία στη διοργάνωση ιπποδρομιών, την οποία δεν διέθετε η ΟΠΑΠ investment Limited. Για τον λόγο αυτόν, ο διαγωνισμός είναι ουσιαστικά φωτογραφικός αφού ταυτόχρονα έγινε σύντμηση των προθεσμιών για τις προσφορές, με συνέπεια να μη προλάβει να συμμετάσχει και τρίτος υποψήφιος.