X

Βρέθηκαν όπλα σε διαμέρισμα «γιάφκα» - Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα;

Ένα καλάσνικοφ, ένα πιστόλι, μία χειροβομβίδα και πολλές σφαίρες βρέθηκαν σε σπίτι στην Αθήνα. Έρευνα για πιθανές διασυνδέσεις των προσαχθέντων με τους «Πυρήνες της Φωτιάς».

Ant1news

Έξι άτομα συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της επιχείρησης που πραγματοποίησε χθες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την ανεύρεση όπλων.

Πρόκειται για πέντε Έλληνες (τέσσερις άνδρες, οι δύο ηλικίας 26 ετών και οι υπόλοιποι, 23 και 30 ετών, καθώς και μία γυναίκα, 25 ετών) και έναν Αλβανό, ηλικίας 30 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα- κατά περίπτωση- αδικήματα των παραβάσεων σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, της νομοθεσίας περί όπλων, της πλαστογραφίας και των ναρκωτικών.


Οι δύο από τους συλληφθέντες, από τη Θεσσαλονίκη, είχαν θεωρηθεί ύποπτοι για συμμετοχή σε ένοπλες ληστείες. Ο ένας από αυτούς συνελήφθη σε διαμέρισμα στο Κολωνάκι, όπου βρέθηκε οπλισμός και το οποίο είχε ενοικιαστεί με πλαστή ταυτότητα. Η συγκεκριμένη ταυτότητα βρέθηκε στο διαμέρισμα γυναίκας στον Βύρωνα, η οποία φιλοξενούσε τον δεύτερο συλληφθέντα από τη Θεσσαλονίκη.

Δεν έχει διαπιστωθεί αν οι κατηγορούμενοι έχουν σχέση με τρομοκρατική δράση ή αν ετοίμαζαν κάποιο χτύπημα. Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποιήθηκαν  σε σπίτια στον Λυκαβηττό, τα Εξάρχεια και τη Θεσσαλονίκη. Στα σπίτια που ερευνήθηκαν στην Αθήνα βρέθηκαν ένα καλάσνικοφ, ένα πιστόλι, μία χειροβομβίδα και πολλές σφαίρες. Σφαίρες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν και σε διαμέρισμα στην περιοχή της Καμάρας, στη Θεσσαλονίκη. Ακόμα στην κατοχή τους βρέθηκε μια πλαστή ταυτότητα και χρήματα.


Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι δύο από τους προσαχθέντες, οι οποίοι είναι από τη Θεσσαλονίκη, ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο , ο ένας εκ των οποίων φέρεται να είχε σχέση με μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, ενώ έχει συλληφθεί και ένας Αλβανός, που φέρεται να συμμετέχει σε ληστείες τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσαχθέντες φέρονται να αναζητούσαν βαρύ οπλισμό για αγορά στην Αθήνα, καθώς φαίνεται να ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα.

Στους τέσσερις προσαχθέντες βρίσκονται δύο γνωστοί αναρχικοί από τη Θεσσαλονίκη, ο ένας εκ των οποίων φέρεται να είχε σχέση με μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, που έχει συλληφθεί, ενώ έχει συλληφθεί και ένας Αλβανός, που φέρεται να συμμετέχει σε ληστείες τραπεζών.