X

Δύσκολη διαπραγμάτευση με Βρούτση- Όχι σε νέα μέτρα λέει η Κυβέρνηση

Το κλίμα είναι μεν καλό και υπάρχει κατανόηση για τις πεπερασμένες πλέον αντοχές, αλλά ακόμη η διαπραγμάτευση έχει δρόμο.

Ant1news

Του Νίκου Ρογκάκου

Με ένα ηχηρό «όχι» σε νέα δημοσιονομικά μέτρα γιατί «δεν αντέχουν οι πολίτες», αλλά και επιχείρηση λείανσης στις δεσμεύσεις για νέα μέτρα σε ασφαλιστικό, δημόσιο, αγορές που έχει το υπογεγραμμένο μνημόνιο του Μαΐου, ξεκίνησε ο τρίτος μαραθώνιος με την Τρόικα στο ΥΠΟΙΚ.

 

Σύμφωνα με στελέχη που περιγράφουν την διαπραγματευτική γραμμή και τις «κόκκινες γραμμές», το κλίμα είναι μεν καλό και υπάρχει κατανόηση για τις πεπερασμένες πλέον αντοχές, αλλά ακόμη η διαπραγμάτευση έχει δρόμο.

 

Η τρόικα έφτασε νωρίτερα στο σημερινό ραντεβού που είχε οριστεί για τις 17:30 στο κτήριο του ΥΠΟΙΚ. Από τις 15:30 περίπου υπάρχει συνάντηση με το επιτελείο του ΥΠΟΙΚ, ενώ στις 18:30 προγραμματίζεται να φτάσει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης για να τεθεί το μεγαλύτερο -ίσως- αγκάθι, αυτό του ασφαλιστικού

 

Αύριο έχει οριστεί ραντεβού με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη. Πιθανές θεωρούνται οι συναντήσεις εντός του Σαββατοκύριακου, καθώς τη Δευτέρα κατατίθεται το Προσχέδιο Προυπολογισμού που πρέπει επίσης να οριστικοποιηθεί.

 

Την Πέμπτη αναχωρεί και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης για την Ουάσιγκτον για την Σύνοδο του ΔΝΤ, ενώ αμέσως μετά ο υπουργός θα οδεύσει για τις Βρυξέλλες για το Eurogroup στις 13 Οκτωβρίου