X

Το τέρας του Λοχ Νες πήγε… στην Ισλανδία!

Το αντίστοιχο τέρας του Λοχ-Νες εμφανίζουν οι Ισλανδοί. Βίντεο-το οποίο ελέγχεται για την αυθεντικότητα του- εμφανίζει το τέρας του Lagarfljotsormur να κολυμπάει σε μια παγωμένη λίμνη.

Ant1news

Με καθυστέρηση δύο ετών, η Ισλανδική κυβέρνηση απεφάνθη ότι το βίντεο που τραβήχτηκε το 2012 από ιδιώτη και απεικονίζει το θρυλικό τέρας του Lagarfjotsormur, είναι αυθεντικό! Όταν το βίντεο εμφανίστηκε για πρώτη φορά μπορεί να ήταν εντυπωσιακό αλλά ελάχιστοι πίστεψαν την γνησιότητα του.

Στον φωτογραφικό φακό εμφανιζόταν ένα ον, που έμοιαζε με τεράστια σαύρα, να κολυμπάει στην παγωμένη λίμνη Lagarfjot στην Ανατολική Ισλανδία. Μετά από τις ενστάσεις για την γνησιότητα του επίμαχου βίντεο, το δημοτικό συμβούλιο της περιοχής αποφάσισε να ζητήσει την συνδρομή της κυβέρνησης προκειμένου να ελεγχθεί η αυθεντικότητα του.

Οι ειδικοί της κυβέρνησης απεφάνθησαν υπέρ της αυθεντικότητας της καταγραφής και έτσι ξεκίνησε ένας νέος γύρος αμφισβητήσεων και ερμηνειών γύρω από το τι συμβαίνει κι αν είναι ένα καλοστημένο διαφημιστικό τρικ για να ωφεληθεί η περιοχή.

Το επίμαχο τέρας δεν είναι κάτι καινούριο, το συνοδεύουν παλιές δοξασίες κι αποτελεί το αντίστοιχο τέρας του Λοχ-Νες, για τους Ισλανδούς. Ο μύθος λοιπόν το περιγράφει ως ένα γιγάντιο φίδι που εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον 14ο αιώνα και επανεμφανίστηκε το 2012.

Μια ιστορία πραγματικό παραμύθι συνοδεύει την γέννηση του κι έχει ως πρωταγωνιστές μια μητέρα που ζήτησε από την κόρη της να πιάσει ένα φίδι κι όταν το έπραξε την αντάμειψε με ένα δαχτυλίδι. Η κόρη φύλαξε τόσο το δαχτυλίδι όσο και το φίδι σε ένα κουτί, το φίδι όμως μεγάλωσε έγινε τέρας κι άρχισε να τρώει ζώα κι ανθρώπους.

Σίγουρα πάντως ο πιο κερδισμένος μέχρι στιγμής είναι ο Hjörtur E. Kjerúlf , ο άνθρωπος που τράβηξε το βίντεο σε ένα διαγωνισμό που είχε ως αντικείμενο την εύρεση στοιχείων για την ύπαρξη του τέρατος και για το κατόρθωμα του κέρδισε το βραβείο που αντιστοιχούσε σε 3.300 ευρώ.