X

15χρονος ξόδεψε 37.000 ευρώ σε διαδικτυακό παιχνίδι

Ένα 15χρονο αγόρι «ξετίναξε» τον τραπεζικό λογαριασμό του παππού του παίζοντας online το παιχνίδι Game of War – Fire Age.

Ant1news

Ο εθισμός σε ένα διαδικτυακό παιχνίδι, στο οποίο ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να πληρώσει για να κερδίσει συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι των υπολοίπων παικτών και να προχωρήσει έτσι γρήγορα στην εξέλιξη του παιχνιδιού, μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες.

Ειδικά εάν πρόκειται για έναν ανήλικο, ο οποίος έχει πρόσβαση στα στοιχεία μιας πιστωτικής κάρτας ή ενός τραπεζικού λογαριασμού.

Αυτό ανακάλυψε, με ομολογουμένως οδυνηρό τρόπο, μία οικογένεια από το Βέλγιο. Το 15χρονο αγόρι ξόδεψε μέσα σε λίγες εβδομάδες το αστρονομικό ποσό των 37.000 ευρώ για να αναπτύξει τα «στρατεύματα» του χωριού του στο online παιχνίδι Game of War – Fire Age.

Όταν η μητέρα ανακάλυψε τι συνέβαινε ήταν ήδη αργά. Ο μικρός είχε κάνει αγορές εικονικού χρυσού με τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας του παππού του, που ανέρχονταν συνολικά σε 37.000 ευρώ. Οι κινήσεις του τραπεζικού λογαριασμού δείχνουν αμέτρητες κρατήσεις των 89,90 ευρώ και μέσα σε μία ημέρα έχουν γίνει κρατήσεις έως και 1.800 ευρώ για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ο 15χρονος είχε εθιστεί, παίζοντας αμέτρητες ώρες. Με τη… βοήθεια του εικονικού χρυσού, είχε καταφέρει να κάνει πανίσχυρο το «βασίλειο» του κι ένιωθε «κυρίαρχος»!

Η μητέρα του έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη, κατηγορώντας την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το online game ότι εξαπατά ανυποψίαστους χρήστες, αφού δεν υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας για την αποφυγή ανάλογων περιστατικών.