X

Έκρηξη όλμου σε πεδίο βολής-Τρεις νεκροί, ένας τραυματίας

Τραγωδία σημειώθηκε στο πεδίο βολής Γλαφυρών στον Βόλο, όταν ο σωλήνας ενός όλμου εξερράγη αφήνοντας πίσω του 3 νεκρούς κι έναν τραυματία.

Ant1news

Δύο επαγγελματίες οπλίτες Πεζικού και ένας οπλίτης θητείας, έχασαν τη ζωή τους σήμερα το μεσημέρι στο πεδίο ασκήσεων «Γλαφυρων» Μαγνησίας, όταν κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών βαρέων όπλων Πεζικού, με όλμους 81 χιλ, διερράγη ο σωλήνας όλμου, ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού.
Από την έκρηξη τραυματίστηκε ένας αξιωματικός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου.

Πηγές του νοσοκομείου ανέφεραν ότι ο αξιωματικός είναι εκτός κινδύνου, με τραύμα στο κοιλιακό τοίχωμα εξωτερικά.




Ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος κήρυξε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις και έδωσε εντολή στον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Ιωάννη Λαμπρόπουλο και στον αρχηγό ΓΕΣ Χρίστο Μανωλά να μεταβούν στον τόπο του δυστυχήματος. Ζήτησε επίσης, από τον αρχηγό ΓΕΣ να ολοκληρώσει τάχιστα τις έρευνες για τα ακριβή αίτια.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εξέφρασε την οδύνη του για το τραγικό δυστύχημα που βύθισε στο πένθος τις Ένοπλες Δυνάμεις και τις οικογένειες τους, το χαρακτήρισε πρωτόγνωρο και διαβεβαίωσε ότι με την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη θα χυθεί άπλετο φως στα αίτια της τραγωδίας.

 «Οι Ένοπλες Δυνάμεις πενθούν και πενθούν και οι οικογένειές τους, δεν είναι μόνοι, είμαστε κοντά τους», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι τα τρία παιδιά έπεσαν στο καθήκον,  το οποίο δεν εκτελείται μόνον όταν πατρίδα βρίσκεται σε δύσκολες στιγμές, αλλά και κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας.

«Τους αποδίδουμε πέρα από σεβασμό και την τιμή που τους αναλογεί», είπε.