X

Νέος «πονοκέφαλος» για την ΕΛ.ΑΣ τα «ορφανά» αποτυπώματα από την Κυψέλη

Στο διαμέρισμα της οδού Καλλιφρονά δεν βρέθηκαν αποτυπώματα του ζεύγους Μαζιώτη και Ρούπα. Πρόβλημα για την αντιτρομοκρατική τα δύο "ορφανά" αποτυπώματα.

Ant1news

Του Μανώλη Ασαριώτη

Περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις έφεραν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων και τώρα τα στελέχη της έχουν ακόμα δύο στοιχεία να τους προβληματίζουν. 

Στο διαμέρισμα-κρησφύγετο της οδού Καλλιφρονά βρέθηκαν τα αποτυπώματα δύο ατόμων, που δεν είναι καταχωρημένα σε καμία βάση δεδομένων, «ορφανά» δηλαδή όπως τα αποκαλούν οι αστυνομικοί.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όμως, για τις αρχές είναι ότι τα συγκεκριμένα αποτυπώματα δεν έχουν εντοπιστεί κατά το παρελθόν –ούτε ως «ορφανά»- σε καμία ενέργεια ή χώρο του Επαναστατικού Αγώνα ή άλλης τρομοκρατικής οργάνωσης.

Τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής έχουν στον φάκελο με την ένδειξη Επαναστατικός Αγώνας ακόμα δύο νέους «καθαρούς και άφθαρτους» τρομοκράτες, όπως ήταν και ο Αντώνης Σταμπούλος μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, οπότε και συνελήφθη απέναντι από το γκαράζ του Βύρωνα και αυτό είναι που τους ανησυχεί ιδιαίτερα, καθώς θολώνει ακόμα περισσότερο το τοπίο στις έρευνες για τα μέλη του επιχειρησιακού βραχίονα της οργάνωσης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, στο διαμέρισμα της οδού Καλλιφρονά δεν βρέθηκαν αποτυπώματα του ζεύγους Μαζιώτη και Ρούπα, παρ’όλα αυτά πηγές ενημέρωσης του ΑΝΤ1 αναφέρουν ότι οι διωκτικές αρχές θα επαναλάβουν τις έρευνες στο σπίτι του νεαρού, στο Μαρούσι, το οποίο απέχει μόλις 1,100 μέτρα από το διαμέρισμα του ζεύγους στην οδό Υψηλάντου, και είναι πολύ πιθανό εκεί να πήγε αρχικά η Πόλα Ρούπα, μόλις πληροφορήθηκε τη σύλληψη του συντρόφου της τον περασμένο Ιούλιο.

Εν τω μεταξύ, στις φυλακές Λάρισας μετήχθη τελικά ο Αντώνης Σταμπούλος, ύστερα από απόφαση του αρμόδιου Συμβουλίου του υπουργείου Δικαιοσύνης.