X

Προσπαθούσαν -μάταια- να ζευγαρώσουν δύο αρσενικές ύαινες....

Απίστευτο λάθος από τους υπεύθυνους ζωολογικού πάρκου στην Ιαπωνία. Προσπαθούσαν επί χρόνια να ζευγαρώσουν δυο αρσενικές ύαινες.

Ant1news

Σε απίστευτη γκάφα υπέπεσαν οι ιθύνοντες του ζωολογικού κήπου Μαρουγιάμα στην Ιαπωνία, καθώς επί χρόνια προσπαθούσαν να ζευγαρώσουν δυο ύαινες οι οποίες ήταν αμφότερες αρσενικές!

Οι δυο στικτές ύαινες γεννήθηκαν στη Νότια Κορέα με διαφορά ενός έτους 2008-2009 και στη συνέχεια δωρίστηκαν στο ζωολογικό κήπο του Μαρουγιάμα με τα ονόματα Καμουτόρι και Κάμι.

Όταν έφθασαν στην Ιαπωνία ο Καμουτόρι αναγνωρίστηκε ως αρσενικός αλλά ο Κάμι ως θηλυκός. Τα δυο ζώα έδειχναν πως τα πήγαιναν καλά και βρισκόντουσαν συνεχώς μαζί. Οι σχέσεις τους όμως άρχισαν να διαταράσσονται το 2012 και οι υπεύθυνοι του πάρκου αναγκάστηκαν να τους χωρίσουν το  2014.

Οι ιθύνοντες προβληματισμένοι προχώρησαν σε ορμονικούς ελέγχους και υπερήχους αναρωτώμενοι τι δεν πήγαινε καλά στο «ζεύγος» και τότε αποκαλύφθηκε το τραγελαφικό λάθος καθώς διαπίστωσαν πως πρόκειται για δυο αρσενικά.

Οι ειδικοί βέβαια δικαιολόγησαν το γεγονός λέγοντας πως σε ότι αφορά τις ύαινες ο προσδιορισμός του φύλου είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση καθώς τα γεννητικά τους όργανα παρουσιάζουν πολλές ομοιότητες εξωτερικά.

Οι εκπρόσωποι του πάρκου αναγκάστηκαν να προβούν σε ανακοίνωση και δήλωσαν πως σκοπεύουν να αποκτήσουν- επιτέλους- μια θηλυκή ύαινα ώστε να ζευγαρώσει με ένα εκ των δύο αρσενικών.

Οι στικτές ύαινες ως είδος είναι το μεγαλύτερο και επιθετικότερο, ζουν στην υποσαχάρια Αφρική κι ο πληθυσμός τους υπολογίζεται από 27 ως 47 χιλιάδες άτομα.