X

Θρήνος για τους τρεις οπλίτες που «έπεσαν» στο καθήκον

Θλίψη επικρατεί στο πανελλήνιο για τον άδικο χαμό των τριών οπλιτών στη διάρκεια άσκησης στο Βόλο. Συγκινητικά τα μηνύματα στο Facebook.

Ant1news



Η είδηση του θανάτου των τριών οπλιτών, που σκοτώθηκαν την Τρίτη, κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένης άσκησης στο πεδίο βολής «Γλαφυρών» Μαγνησίας, βύθισε στο πένθος τις οικογένειές τους, τους φίλους τους, τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και τη χώρα.

Οι δύο ΕΠΟΠ λοχίες, ο 34χρονος Αναστάσιος Μεζάλας κι ο 33χρονος Γεώργιος Ορφανίδης, και ο μόλις 19χρονών δεκανέας, Φώτης Ανδρικόπουλος, που υπηρετούσε τη θητεία του, «έπεσαν» στο καθήκον από τα θραύσματα ενός σωλήνα όλμου που διερράγη στη διάρκεια της άσκησης και πλέον αναζητούνται τα αίτια της τραγωδίας.

Αμέσως μετά την γνωστοποίηση του θανάτου τους, συγγενείς και φίλοι συντετριμμένοι και σοκαρισμένοι έσπευσαν να αποχαιρετήσουν τους αδικοχαμένους άνδρες με συγκινητικά μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



Οι φίλοι του 19χρονου Φώτη Ανδρικόπουλου, γιου του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ, Κώστα Ανδρικόπουλου, γέμισαν με μηνύματα θλίψης το προφίλ του στο Facebook, εκφράζοντας την οδύνη τους για το άσχημο παιχνίδι που του έπαιξε η μοίρα.

Ο 19χρονος που είχε καταγωγή από την Αχαΐα και σπούδαζε στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Μεσολογγίου, απολυόταν σε περίπου δέκα ημέρες και θα μπορούσε να είχε πάρει ήδη άδεια απολύσεως, όμως προτίμησε να παραμείνει στη Μονάδα και να συμμετάσχει πρώτα στην άσκηση, μία απόφαση που του κόστισε τελικά τη ζωή.



Οι κηδείες των δύο λοχιών, του Γιώργου Ορφανίδη και Αναστάσιου Μεζάλα, θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Βόλο, ενώ του 19χρονου δεκανέα Φώτη Ανδρικόπουλου θα τελεστεί στις 16:00 στο Πετρωτό Αχαΐας.