X

Μηταράκης: «Η κύρια Δούρου βάζει κυριολεκτικά τα σκουπίδια κάτω από το χαλί»

Βολές κατά της Ρένας Δούρου εξαπέλυσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης.

Ant1news



Του Νίκου Ρογκάκου

Με απάντηση στην Περιφερειάρχη Αττικής ξεκίνησε την συνέντευξη Tύπου για τα έργα ΣΔΙΤ, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, λέγοντας ότι «η κύρια Δούρου επιλέγει να βάλει στην κυριολεξία, τα σκουπίδια κάτω από το χαλί. Είναι κρίμα έργα που δίνουν λύση στο πρόβλημα να πάνε πίσω 10 με 15 χρόνια και οι πολίτες της Αθήνας να πληρώνουν πρόστιμα».

Παράλληλα, ο κ. Μηταράκης διευκρίνισε ότι ο ΕΣΔΝΑ έχει την αρμοδιότητα να σταματήσει τη διαδικασία του διαγωνισμού για τα απορρίμματα της Αττικής και κάλεσε την κ. Δούρου, τις όποιες ενστάσεις έχει να τις συμπεριλάβει στα τεύχη δημοπράτησης του έργου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο διαγωνισμός για τη διαχείριση απορριμμάτων της Αττικής βρίσκεται στη φάση της έκδοσης των τευχών δημοπράτησης.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο κ. Μηταράκης και ο ειδικός γραμματέας ΣΔΙΤ, Νίκος Μαντζούφας, παρουσίασαν την πορεία υλοποίησης των έργων ΣΔΙΤ, ενώ υποστήριξαν ότι η Ελλάδα ανέβηκε στην 4η θέση της Ε.Ε. σε ό,τι αφορά την υλοποίηση και την αξία των έργων των ΣΔΙΤ.

Εννέα συμβάσεις ΣΔΙΤ θα υπογραφούν το α΄ εξάμηνο του 2015

Τέσσερις συμβάσεις ύψους 130.000.000€ έβαλαν τη χώρα στην 4η θέση και μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2015 θα υπογραφούν άλλες εννιά συμβάσεις ύψους 650.000.000€.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, από τα 13 έργα ΣΔΙΤ απορριμμάτων στη χώρα στα πέντε υπάρχουν ανάδοχοι (Πελοπόννησος, Δ. Μακεδονία, Ήπειρος, Σέρρες και Ηλεία).

Η διαφάνεια, η μείωση του χρόνου υλοποίησης των έργων, το χαμηλό κόστος και ο συνδυασμός των τρόπων χρηματοδότησης είναι στα πλεονεκτήματα των έργων ΣΔΙΤ, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και τον ειδικό γραμματέα ΣΔΙΤ.