X

Θρήνος και οργή στις κηδείες των τριών αδικοχαμένων οπλιτών

Η τελευταία πράξη του δράματος γράφτηκε στο Βόλο και την Πάτρα, στις ιδιαίτερες πατρίδες των αδικοχαμένων οπλιτών, όπου τελέστηκαν οι κηδείες τους.

Ant1news

Μέσα σε κλίμα οδύνης πραγματοποιήθηκαν οι κηδείες των τριών οπλιτών που έχασαν την ζωή τους άδικα  στο πεδίο βολής «Γλαφυρών» Μαγνησίας, όταν κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων βολών διερράγη ο σωλήνας όλμου.

Στα χείλη όλων είναι ένα «γιατί», την ώρα που παραμένουν αναπάντητα πολλά ερωτήματα για το τι οδήγησε σε αυτή την τραγωδία στο Βόλο και βύθισε την χώρα στο πένθος.

Η τελευταία πράξη του δράματος γράφτηκε στο Βόλο και στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Νικολάου για τις οικογένειες των δύο αδικοχαμένων λοχιών - επαγγελματιών οπλιτών του Ελληνικού Στρατού, Γεώργιου Ορφανίδη και Αναστάσιου Μεζάλα.

Κατά την νεκρώσιμο ακολουθία αποδόθηκαν στρατιωτικές τιμές, παρουσία εκπροσώπων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Γενικού Επιτελείου Στρατού, των τοπικών Αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας, συγγενών και φίλων των θυμάτων αλλά και πλήθους Βολιωτών, οι οποίοι συγκλονισμένοι συνέρρεαν στον Μητροπολιτικό Ναό.

Θρήνος και στο Πετρωτό Αχαΐας εκεί όπου γράφτηκε η τελευταία πράξη της τραγωδίας στην κηδεία του 19χρονου οπλίτη Φώτη Ανδρικόπουλου. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του 19χρονου, ενώ πλήθος συγγενών και φίλων συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου για να του πουν το τελευταίο αντίο.

Η είσοδος της εκκλησίας ήταν στρωμένη με λευκά στεφάνια, ανάμεσα στα οποία ξεχώριζαν αυτό του Πρωθυπουργού, και του Υπουργού Δημοσίας Τάξης Βασίλη Κικίλια, ενώ την εξόδιο ακολουθία έψαλε ο Μητροπολίτης Πατρών κκ. Χρυθσόστομος.

Η σορός του άτυχου 19χρονου Φώτη Ανδρικόπουλου μεταφέρθηκε στη γενέτειρά του μέσω Αράξου με αεροσκάφος C-27 και η κηδεία του έγινε παρουσία του πρώτου υπαρχηγού του ΓΕΣ αντιστράτηγου Νικόλαου Δεβετζή.

Τις φωτογραφίες δημοσίευσαν e-volos.gr και thebest.gr