X

"Ασπίδα προστασίας" για την 19χρονη ηρωίδα από τη Συρία

Το Υπουργείο Εσωτερικών προέβει στις απαραίτητες ενέργειες καθώς δικαιούται την υπαγωγή σε καθεστώς διεθνούς προστασίας.

Ant1news

 

Υπό την προστασία του ελληνικού κράτους έχει τεθεί η 19χρονη  Doaa Al Zamel από τη Συρία που έσωσε με ηρωική προσπάθεια την μικρή Νάντια μετά το ναυάγιο στα ανοιχτά της Μάλτας, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους εκατοντάδες πρόσφυγες.

Ταυτόχρονα, έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία ώστε να τακτοποιηθούν τα θέματα  διαμονής  και υποστήριξης της 19χρονης ηρωίδας. Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών,  οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ήδη δρομολογήσει τις απαραίτητες διαδικασίες  ώστε να βρεθεί ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον για την 17 μηνών Νάντια.  

Όσον αφορά την Doaa Al Zamel, η οποία μαζί με τους άλλους πέντε επιζήσαντες από το ναυάγιο φιλοξενούνται στα Χανιά, με δεδομένο ότι δικαιούται την υπαγωγή στο καθεστώς διεθνούς προστασίας, αναζητείται η καλύτερη λύση που θα την βοηθήσει να ξεπεράσει την τραυματική εμπειρία που έζησε ώστε να συνεχίσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις τη ζωή της με τους οικείους της.