X

Μπακογιάννη: «Πρέπει να βρεθεί κοινός δίαυλος επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Τροπολογία για τη μείωση των αντικειμενικών αξιών κατά 30% καταθέτει τις επόμενες μέρες η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία μίλησε στο Πρωινό ΑΝΤ1, κάνοντας λόγο για υπερφορολόγηση των Ελλήνων.

Ant1news

«Οι Έλληνες είναι υπερφορολογημένοι και το αποτέλεσμα στα έσοδα δεν είναι ικανοποιητικό» σημείωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία έκανε πρόταση για μείωση των αντικειμενικών αξιών κατά 30%.

Η κ.Μπακογιάννη έδωσε την πρότασή της στον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος στη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή προανήγγειλε τη μείωση των αντικειμενικών αξιών και του ΕΝΦΙΑ.

Η τροπολογία της κ.Μπακογιάννη θα κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα και σύμφωνα με τα λεγόμενά της «έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους συναδέλφους της».

Η πρόταση της βουλευτού στηρίζεται στο σκεπτικό ότι η φορολόγηση των ακινήτων αυτή τη στιγμή γίνεται πάνω σε πλασματικές αξίες ,ενώ θα πρέπει να γίνεται πάνω στις εμπορικές.

Αναγνώρισε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν ψηφιστεί πολλοί φορολογικοί νόμοι, τόνισε ωστόσο ότι «τώρα πρέπει να γίνει ένα φορολογικό σύστημα που να τους πιάνει όλους».

Εθνικό σχέδιο με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ

Αν και διαφωνεί με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολογία, σημείωσε ότι θα «ζητήσει ένα σχέδιο που θα έχει και τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Στη χθεσινή της παρέμβαση στη Βουλή επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας «κοινού εθνικού σχεδίου» και στο Πρωινό ΑΝΤ1 τόνισε την ανάγκη να βρεθεί «κοινός δίαυλος επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Απέκλεισε το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «έχουμε κυβέρνηση» και εντόπισε ότι «το πρόβλημα είναι πολιτικό».

Κάλεσε ωστόσο τους πολίτες «να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, αν τον πείθουν οι θέσεις του, αλλά μετά να μην παραπονεθεί κανείς για το ‘λεφτά υπάρχουν’».

Η κ.Μπακογιάννη υπογράμμισε τη σημασία ενός σωστού και αποδοτικού συστήματος φορολογίας, αφού «το κράτος έχει τα έσοδα που του δίνουν οι πολίτες του».

«Πρέπει να αυξήσουμε την πίττα για να την μοιράσουμε μετά» είπε χαρακτηριστικά και αντιπαρέβαλλε τη διαφορά με τα κόμματα της Αριστεράς, που μεγεθύνεται στο θέμα της φορολόγησης.

Η Ντόρα Μπακογιάννη δε θα ρίξει την κυβέρνηση

Η κ.Μπακογιάννη απέκλεισε το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει τον προϋπολογισμό, καθώς κάτι τέτοιο θα έριχνε την κυβέρνηση και η «Ντόρα Μπακογιάννη δε θα ρίξει την κυβέρνηση».

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ψηφίσω τον προϋπολογισμό, η κυβέρνηση αυτή πρέπει να συνεχίσει τη δουλειά της» είπε χαρακτηριστικά, «ακόμα κι αν σημαίνει ότι δε θα περάσει η τροπολογία, καθώς αυτές είναι οι αρχές της Δημοκρατίας».