X

ΔΝΤ: Ζητά να μην απομονωθεί η Αφρική εξαιτίας του Έμπολα

Έκκληση στη διεθνή κοινότητα να μην απομονώσει τις χώρες της Αφρικής που πλήττονται από τη επιδημία του ιού Έμπολα απηύθυνε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Ant1news



Σαφές μήνυμα ότι η αυξημένη κινητοποίηση για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της επιδημίας του ιού Έμπολα δεν πρέπει να τρομοκρατήσει τον πλανήτη και να καταλήξει στην απομόνωση των χωρών της Αφρικής, έστειλε το Σάββατο η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ. 

«Πρέπει να επιδείξουμε εξαιρετική σύνεση για να μην τρομοκρατήσουμε τον πλανήτη σε ό,τι αφορά την Αφρική στο σύνολό της», τόνισε η Λαγκάρντ, αναφερόμενη στις τρεις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία, τη Σιέρα Λεόνε, τη Γουινέα και τη Λιβερία, για τις οποίες ζήτησε να αρθεί η απομόνωση.  Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ φορούσε μία κονκάρδα που έγραφε «Απομονώστε τον Έμπολα, όχι τις χώρες». 

Η κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας «θα πρέπει να έχει στόχο την εξάλειψη του Έμπολα, όχι την απομόνωση των ίδιων των κρατών», επισήμανε.  «Αυτές οι τρεις χώρες έχουν πληγεί πολύ και προσπαθούμε να τις βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Είναι άμεση ανάγκη να σταματήσουμε και να περιορίσουμε» την επιδημία, η οποία έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής τον θάνατο περισσότερων από 4.000 ανθρώπων, πρόσθεσε η Λαγκάρντ, τονίζοντας ότι δεν πλήττεται ολόκληρη η Αφρική.

Αλλού στην αφρικανική ήπειρο «οι επιχειρηματικές δραστηριότητες πρέπει να συνεχιστούν, οι οικονομίες των άλλων χωρών θα πρέπει να συνεχίσουν να κινούνται και να δημιουργούν θέσεις εργασίας», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, η επικεφαλής του ΔΝΤ.