X

381 εκατ. ευρώ τα έσοδα από το ψηφιακό μέρισμα

Αυτό είναι το τίμημα που θα καταβάλουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για το φάσμα των ραδιοσυχνοτήτων που απελευθερώθηκε από την ψηφιακή μετάβαση της τηλεόρασης.

Ant1news

Της Φαίης Χρυσοχόου

Με τη σφραγίδα του υφυπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλου, που υπέγραψε το διαγωνισμό της ανοιχτής δημοπρασίας για το ψηφιακό μέρισμα, μπαίνουν στο δημόσιο ταμείο άμεσα 381.114.000 ευρώ.

Συνολικά κατακυρώθηκε για 15 χρόνια στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας όλο το διαθέσιμο φάσμα. Οι εταιρείες στο πλαίσιο των επενδυτικών τους σχεδίων προβλέπεται να δώσουν νέες υπηρεσίες  τέταρτης γενιάς, να διευκολύνουν την ανάπτυξη των δικτύων σε νέες  υποδομές, ενώ όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και δικτύων Κωνσταντίνος Λουρόπουλος εκτιμάται ότι με τα νέα δεδομένα θα πέσουν οι υπηρεσίες προστιθεμένης αξίας τόσο για τις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων και καταναλωτών όσο και με το δημόσιο.

Η διαγωνιστική διαδικασία που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια επενδυτική κίνηση που καταδεικνύει την ασφαλή πορεία ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Όπως δήλωσε μάλιστα μετά το τέλος της διαδικασίας, ο υφυπουργός Μεταφορών «ο δυναμισμός του κλάδου των επικοινωνιών, η εμπιστοσύνη των διεθνών εταιρειών και η επιλογή να δοθεί  απελευθερωμένο από την αναλογική τηλεόραση σήμα στους πάροχους, με σκοπό την ανάπτυξη σύγχρονων υπηρεσιών στην κινητή τηλεφωνία, είναι ορθή».