X

Στα βρετανικά πρωτοσέλιδα η άφιξη της Αλαμουντίν στην Αθήνα

Στις πρώτες ειδήσεις των μεγαλύτερων βρετανικών εφημερίδων βρίσκεται σήμερα η άφιξη της Αμάλ Αλαμουντίν στην Αθήνα.

Ant1news

Με τη φωτογραφία της κ. Κλούνεϊ, αλλά με την επαγγελματική της ιδιότητα να προβάλλεται και όχι το γάμο της, αυτήν τη φορά, κυκλοφορούν σήμερα οι μεγαλύτερες βρετανικές εφημερίδες.

Η άφιξη της Αμάλ Αλαμουντίν και των συνεργατών της στην Αθήνα, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Πολιτισμού, αποτελεί είδηση και για τους Βρετανούς, εξίσου σπουδαία όσο και για τους Έλληνες.

Η δικηγόρος που ειδικεύεται σε θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πρόκειται να παράσχει συμβουλές στην Ελλάδα για την νομική της εκπροσώπηση στη διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Ο ίδιος ο Τζορτζ Κλούνεϊ είχε πρόσφατα υποστηρίξει ότι τα Γλυπτά πρέπει να επιστρέψουν στην Αθήνα, μάλιστα η Daily Mail, της οποίας η μέρα ξεκίνησε με την είδηση να φιγουράρει πρώτη, αναφέρει ότι αυτό είναι το γαμήλιο δώρο της Αμάλ στον Τζορτζ. Στο υπόλοιπο άρθρο της περιγράφει την άφιξη της απλής και εντυπωσιακής 36χρονης στην Αθήνα, αλλά και συνοπτικά την ιστορία των γλυπτών.

Η Guardian έχει στο πρωτοσέλιδό της το θέμα με τη φωτογραφία της Αλαμουντίν και περιγράφει απλά ότι η νομικός έφτασε στην Αθήνα για να συμβουλέψει την ελληνική κυβέρνηση στη διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Και στους βρετανικούς Times το θέμα είναι πολύ ψηλά στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, με το σχόλιο κάτω από τη φωτογραφία της Κλούνεϊ να είναι εξίσου περιγραφικό.

Η νομικός σήμερα, μαζί με τους συνεργάτες της, θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού Κωνσταντίνο Τασούλα και αύριο θα γίνουν δεκτοί από τον πρωθυπουργό.

Η επίσκεψή τους θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Οκτωβρίου, οπότε και αναχωρούν από το Ελευθέριος Βενιζέλος.