X

Κρατήρες από την Σιβηρία ρίχνουν φως στο μυστήριο του τριγώνου των Βερμούδων

Η δημιουργία των κρατήρων στη Σιβηρία, οφείλεται στους ίδιους λόγους για τους οποίος εξαφανίζονται πλοία και αεροσκάφη στον Ατλαντικό. λένε οι Ρώσοι επιστήμονες.

Ant1news

Οι επιστήμονες του Γεωλογικού και Γεωφυσικού Ινστιτούτου Τρόφιμουκ στο Νοβοσιμπίρσκ της Ρωσίας έδωσαν την δική τους εξήγηση για το περίφημο μυστήριο στο τρίγωνο των Βερμούδων. Κλειδί για την θεωρία τους , η έρευνα που έκαναν για τους κρατήρες που εμφανίστηκαν σε περιοχή της Σιβηρίας.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι κρατήρες ήταν αποτέλεσμα υπόγειων εκρήξεων  αερίου με το βασικό ρόλο να τον παίζουν οι υδρίτες, κρύσταλλοι πάγου που περιέχουν μόρια αερίων, κατά κύριο λόγο μεθανίου. Βρίσκονται σε μονίμως παγωμένες περιοχές όπως η βόρεια Σιβηρία αλλά και κάτω από κάποιες περιοχές των ωκεανών.

Πως όμως αυτή η διαπίστωση μπορεί να οδηγήσει στην λύση του μυστηρίου για την εξαφάνιση αεροπλάνων και πλοίων στην περιοχή-θρύλος στο Β.Δ Ατλαντικό; Σύμφωνα λοιπόν με τους Ρώσους επιστήμονες τα πάντα οφείλονται στις αντιδράσεις των ένυδρων αερίων.

Όπως υποστηρίζουν, μετά τις εκρήξεις ο αέρας γίνεται υπερκορεσμένος με μεθάνιο, προκαλώντας έντονες αναταραχές στην ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα τα αεροπλάνα να συντρίβονται. Το ίδιο φαινόμενο της εκκένωσης αερίων λοιπόν, είναι υπεύθυνο και για την δημιουργία των κρατήρων στη Σιβηρία και για τις εξαφανίσεις στον Ατλαντικό, σύμφωνα πάντα με τους Ρώσους επιστήμονες.