X

Μάθετε να μιλάτε τη γλώσσα των Ντοθράκι!

Οι φανατικοί της δημοφιλούς σειράς Game of Thrones, θα αποκρυπτογραφήσουν πλέον την παράξενη γλώσσα των Ντοθράκι.

Ant1news

Αν ο τίτλος της είδησης δεν σας λέει και πολλά τότε ανήκετε στους λίγους που δεν είναι φανατικοί με την  τηλεοπτική σειρά «Game of Thrones». Ειδάλλως θα είχατε ανακουφιστεί βρίσκοντας την λύση στο πρόβλημα που είχατε κάθε φορά ακούγοντας την Καλίσι να μιλάει στη γλώσσα Ντοθράκι.

Μια νέα εφαρμογή για Ios , δίνει την δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να μάθουν την ομολογουμένως παράξενη αυτή γλώσσα και να κατανοήσουν τα βασικά της. Είναι διαθέσιμη στους χρήστες της Apple και περιλαμβάνει 15 θεματικές κάρτες , με περισσότερες από 300 λέξεις, οδηγό προφοράς, κανόνες γραμματικής και διαδραστικά παιχνίδια.

Αν λοιπόν στο ερώτημα, θέλετε να μάθετε την γλώσσα της Καλίσι, απαντάτε «Sek, k'athjilari» -δηλαδή "σίγουρα ναι" στα Ντροθράκι- τότε δεν έχετε παρά να σπεύσετε να αποκτήσετε την εφαρμογή.

Ο δημιουργός της γλώσσας Ντέιβιντ Πάτερσον, ο οποίος κατασκεύασε τη γλώσσα των Ντροθάκι για λογαριασμό του καναλιού HBO, ανέφερε απλά ότι μια γλώσσα, ακόμη και αν δεν είναι φυσική, πρέπει να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο, ξεκινώντας, πάντα, με μικρά βήματα και «χτίζοντας» πάνω σε αυτή.