X

Πλούσιο αφιέρωμα του CNN στον τάφο της Αμφίπολης

«Πολλοί υποστηρίζουν ότι μόνο ο Μέγας Αλέξανδρος θα μπορούσε να έχει ταφεί σε τέτοια χλιδή», τονίζει το CNN για τα εντυπωσιακά ευρήματα στον τάφο της Αμφίπολης.

Ant1news



Σε ένα εκτενές ρεπορτάζ του για τις μεγαλειώδεις ανακαλύψεις στον τάφο της Αμφίπολης, το CΝΝ αναφέρει ότι θα μπορούσαν να δώσουν μεγάλη ώθηση στον τουρισμό και κατ΄ επέκταση στην ελληνική οικονομία.

«Η Ελλάδα ελπίζει ότι η ανακάλυψη του τάφου θα δώσει ζωή στην οικονομία», τιτλοφορείται το δημοσίευμα του CNN και αναφέρεται ότι τα ευρήματα μπορούν να ωθήσουν τον τουρισμό και να βοηθήσουν την οικονομία της χώρας.

Στο άρθρο γίνεται ειδική αναφορά στις τελευταίες ανακαλύψεις των αρχαιολόγων στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη και συγκεκριμένα στο επιβλητικό ψηφιδωτό δάπεδο και στις απεικονίσεις του. «Ένα επιβλητικό μωσαϊκό αρχαίο δάπεδο που απεικονίζει έναν άνδρα να οδηγάει ένα άρμα που σέρνεται από άλογα» και τον θεό Ερμή είναι τα τελευταία «αξιόλογα ευρήματα που έχουν ανακαλύψει οι αρχαιολόγοι στον μεγαλύτερο αρχαίο τάφο που βρέθηκε ποτέ στην Ελλάδα, στην Αμφίπολη».

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά και στις δύο «εκπληκτικές», όπως τις χαρακτηρίζει, Καρυάτιδες. «Ο ενθουσιασμός μεγαλώνει για το ποιος θάφτηκε» στον τάφο της Αμφίπολης, σημειώνεται στο δημοσίευμα και επισημαίνεται ότι χρονολογούμενος από τον 4ο αιώνα π.Χ., προφανώς συνδέεται με τον Μέγα Αλέξανδρο. «Ορισμένοι λένε ότι είναι η γυναίκα του Ρωξάνη ή η μητέρα του, Ολυμπιάδα», τονίζεται και προστίθεται πως «παρά τα όσα λένε οι ιστορικοί, υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι μόνο ο Μέγας Αλέξανδρος θα μπορούσε να έχει ταφεί σε τέτοια χλιδή».

Στο δημοσίευμα γίνεται επίσης αναφορά στην άφιξη της συζύγου του Τζορτζ Κλούνεϊ, της Αμάλ Αλαμουντίν, και των συνεργατών της στην Αθήνα προκειμένου να έχουν συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Δείτε βίντεο με τις αναφορές των διεθνών ΜΜΕ, αλλά και απόσπασμα από μία συνέντευξη που είχε δωσει η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη πριν απο λίγα χρόνια στην γαλλική εφημερίδα "Λε Μοντ", για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη.