X

UEFA: Συνεργασία με ΕΕ κατά των διακρίσεων, των στημένων και της βίας

UEFA και ΕΕ θα συνεργαστούν στη μάχη εναντίον των διακρίσεων, των στημένων και της βίας στον αθλητισμό.

Ant1news



Συμφωνία συνεργασίας όσον αφορά στον αγώνα κατά των διακρίσεων, των στημένων αγώνων και της βίας στον αθλητισμό, υπέγραψαν σήμερα η UEFA και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Θα εντείνουμε τον αγώνα μας για την προστασία της ηθικής στον αθλητισμό και για να προωθήσουμε τη χρηστή διοίκηση. Εργαζόμενοι μαζί, θα βεβαιωθείτε ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να ξεπεράσει τις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει», ανέφερε ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, σχολιάζοντας τη συμφωνία συνεργασίας με την ΕΕ. 

«Ο στόχος μας ήταν πάντα να διατηρηθεί η σταθερότητα στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού, αναγνωρίζοντας τον ειδικό χαρακτήρα του με την απόλυτη τήρηση του δικαίου της ΕΕ», επισήμανε από πλευράς της η Κύπρια Επίτροπος αρμόδια για τον αθλητισμό, Ανδρούλα Βασιλείου.

Βάσει της συμφωνίας, η οποία αρχικά θα έχει ισχύ μέχρι το 2017, οι δύο πλευρές θα επιδιώξουν να έχουν συνομιλίες σε ανώτερο επίπεδο μία φορά το χρόνο. Μεταξύ άλλων, η συνεργασία των δύο πλευρών προβλέπει την προώθηση του κοινωνικού ρόλου του αθλητισμού και τα οφέλη για την υγεία από τη σωματική άσκηση, αλλά και την ενθάρρυνση στην αθλητική δραστηριότητα ατόμων με αναπηρία.