X

Στον πρωθυπουργό σήμερα η Αμάλ Αλαμουντίν

Η κ. Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνεϊ αναμένεται να ξεναγηθεί σήμερα και στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ant1news

Με τους διακεκριμένους νομικούς Αμάλ Αλαμουντίν- Κλούνεϊ, Τζέφρι Ρόμπερτσον και Νόρμαν Πάλμερ συναντάται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η ομάδα των Βρετανών δικηγόρων βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να υποβάλει νομικές προτάσεις για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. 

Αργότερα η κ. Αλαμουντίν-Κλούνεϊ θα ξεναγηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να δοθεί συνέντευξη Τύπου.

Η Λιβανέζα δικηγόρος, που πρόσφατα παντρεύτηκε τον Τζορτ Κλούνεϊ, συναντήθηκε χθες το μεσημέρι με τον υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Τασούλα και διερεύνησαν όλες τις πιθανές νομικές οδούς για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Αθήνα.

«Θα τα καταφέρουμε» απάντησε η Αμάλ Αλαμουντίν όταν ρωτήθηκε αν θα τα καταφέρει να «επιστρέψει» στην Αθήνα τα Γλυπτά του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο.

Ο Νόρμαν Πάλμερ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως είναι εξαιρετικά αισιόδοξος ότι μπορεί να βρεθεί μία συναινετική λύση, ενώ, αν δεν καταστεί εφικτό αυτό, θα πρέπει να εξεταστούν άλλες προσεγγίσεις.

Από την πλευρά του ο υπουργός κ. Τασούλας δήλωσε: «Θα λάβω υπ' όψιν τις συμβουλές των διακεκριμένων νομικών για συγκρότηση πρότασης σχετικά με τη νομική διεκδίκηση των γλυπτών του Παρθενώνα. Η σημασία της διεκδίκησης δεν είναι μόνο ένα θέμα ελληνικό αλλά διεθνές. Με σύσταση που έχει απευθύνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός της Unesco το θέμα έχει ήδη διεθνοποιηθεί».

Στη συνάντηση που διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα, συμμετείχαν η γενική γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο διευθυντής του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης Δημ. Παντερμαλής, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοπωλείων και ιδιωτικών αρχαιολογικών συλλογών, Ελένη Κόρκα και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη, Χριστόφορος Αργυρόπουλος.