X

Ψινάκης: «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν… Στον δήμο δεν υπάρχει φράγκο»

«Στον δήμο δεν υπάρχει φράγκο ούτε για μισθούς αυτό το μήνα», τόνισε ο Ηλίας Ψινάκης.

Ant1news

 

Ο δήμος Μαραθώνα οδηγείται σε στάση πληρωμών εξαιτίας της κακής κατάστασης στα οικονομικά του, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, κηρύσσοντας τον δήμο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Σας κάλεσα από ανάγκη. Νομίζω ότι μόνο ο Τρικούπης έχει βρεθεί στη δική μου θέση. Το 16χρονο πάρτι της προηγούμενης δημοτικής αρχής στο δήμο Μαραθώνα τελείωσε και εμένα μου ήρθε ο λογαριασμός. Στο Δήμο δεν υπάρχει φράγκο. Ούτε καν για να πληρωθούν οι μισθοί των υπαλλήλων αυτό το μήνα», επισήμανε ο κ. Ψινάκης παρουσιάζοντας τα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση του δήμου.

«Δυστυχώς, επτωχεύσαμεν... Ο δήμος Μαραθώνα είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», ανέφερε ο Δήμαρχος Μαραθώνα, καταγγέλοντας την προηγούμενη δημοτική αρχή ότι «έκανε πάρτι και ο δήμος δεν πήρε ούτε κόκκαλο».

«Οι συνεργάτες μου κι εγώ, μέσα σε 34 εργάσιμες, δουλεύαμε μέρα νύχτα για να προσπαθήσουμε παράλληλα με την καθημερινή λειτουργία του δήμου να καταλάβουμε τι παραλάβαμε ή μάλλον τι αναλάβαμε γιατί δεν παραλάβαμε. Δεν υπήρξε ποτέ κανένας από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή να μας παραδώσει ή να μας εξηγήσει τι συμβαίνει. Μπήκαμε σε ένα άδειο Δημαρχείο, χωρίς να υπάρχει κανένα αρχείο σε οποιοδήποτε τομέα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Όπως υποστήριξε ο Δήμαρχος Μαραθώνα, υπάρχει "τρύπα" εκατ. ευρώ στα οικονομικά του δήμου, ενώ σημείωσε ότι θα πρέπει να βοηθήσουν ο Υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος και η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, προκειμένου να πληρωθούν οι δημοτικοί υπάλληλοι.

«Η προηγούμενη δημοτική αρχή άφησε στους τραπεζικούς λογαριασμούς του δήμου, περίπου 1.841.000 ευρώ. Από αυτά μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο τις 370.000, καθώς τα υπόλοιπα ήταν δεσμευμένα! Η μισθοδοσία του δήμου είναι σχεδόν 400.000 ευρώ. Αυτή τη στιγμή μας έχουν μείνει 70.000 ευρώ. Θα απευθυνθώ προσωπικά στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο, ενώ ήδη έχω ενημερώσει και την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, προκειμένου να μας βοηθήσουν σε πρώτη φάση ώστε να πληρώσουμε τη μισθοδοσία», διευκρίνισε ο κ. Ψινάκης.

Στη συνέχεια κατήγγειλε απευθείας αναθέσεις έργων και προμηθειών από την προηγούμενη δημοτική αρχή και ανέφερε ότι υπήρξε μεθοδευμένη αποδόμηση του δήμου σε μετατάξεις προσωπικού, έτσι ώστε να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα και να «σκάσει η βόμβα στα χέρια του», όπως είπε.

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος τόνισε οτι «ο Μαραθώνας βρίσκεται ανάμεσα στους 10 "κόκκινους" δήμους με τα μεγαλύτερα χρέη στην Ελλάδα», τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή ο δήμος χρωστά περίπου 12.700.000 ευρώ σε προμήθειες δάνεια και λογαριασμούς ΔΕΚΟ, τα οποία πρέπει να πληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Πέρα από την έκκληση προς την πολιτεία, ο Δήμαρχος Μαραθώνα, ανακοίνωσε ότι ξεκινά εκστρατεία διεθνώς και πανελλαδικά, η οποία θα λέγεται «SAVE MARATHON», που σκοπό θα έχει με διάφορες εκδηλώσεις, δράσεις και χορηγίες από τον ιδιωτικό τομέα να συγκεντρώσει όσο περισσότερα χρήματα μπορεί ώστε να ανακουφίσει τις δυσκολίες που θα συναντήσουν οι συμπολίτες του.

Συνάντηση Ψινάκη με τον υπουργό Εσωτερικών την Πέμπτη

Μετά τη συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, κάλεσε τον Ηλία Ψινάκη να συναντηθούν την Πέμπτη το μεσημέρι, σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Παράλληλα, το απόγευμα της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί Δημοτικό Συμβούλιο και ο κ. Ψινάκης απηύθυνε πρόσκληση στους δημότες για να τους απαντήσει στα καίρια ερωτήματα που έχουν προκύψει.