X

Το Top 10, των πιο παράξενων πόλεων του πλανήτη

Πρόκειται για πόλεις με ακραία στατιστικά στοιχεία άλλα απλώς παράξενα κι άλλα ανατριχιαστικά.

Ant1news

 Ένα εντυπωσιακό και παράξενο αφιέρωμα φιλοξενείται στο site Alltime 10 και παρουσιάζει τις 10 πιο παράξενες πόλεις του κόσμου. Κάθε μια από αυτές παρουσιάζει κάποια ή κάποιες ιδιομορφίες που την καθιστούν πραγματικά  μοναδική.

Για παράδειγμα στο Candido Godoi στην Βραζιλία ζουν 700 ζεύγη διδύμων. Το εντυπωσιακό μέγεθος έχει δώσει τροφή στον μύθο για ανάμειξη του δρ. Μέγκελε στην περιοχή.

Στο Gibsonton της Φλόριντα στις Η.Π.Α, ζουν άνθρωποι των τσίρκων μαζί με τα ζώα τους όπως ελέφαντες και μαϊμούδες.

H Centralia των ΗΠΑ είναι μια πόλη-φάντασμα στην οποία ζουν πλέον μόνο 10 άνθρωποι. Μια φωτιά σιγοκαίει ακόμα στα ορυχεία από το 1962 μέχρι σήμερα. Πρόκειται για πυρκαγιά ορυχείων.Τέτοιες πυρκαγιές ξεσπούν αιφνίδια, όταν το ορυκτό κάρβουνο έρθει σε επαφή με το οξυγόνο της ατμόσφαιρας.

Όταν το κάρβουνο έχει θερμοκρασία 150 °C μέχρι 500 °C ή η ποσότητα του οξυγόνου δεν επαρκεί, τότε η καύση γίνεται ατελής, χωρίς φλόγα. Άνω των 500 °C και όταν η ποσότητα του οξυγόνου είναι αρκετή, τότε το ορυκτό κάρβουνο πυρακτώνεται (περ. 1000 °C) και βγάζει φλόγα (μέχρι 1200 °C) κάνοντας τέλεια καύση.

Στο Monowi πρέπει να υπάρχει πολλή μοναξιά και πώς να γίνει διαφορετικά από τη στιγμή που υπάρχει μόνο μια γυναίκα κάτοικος, η οποία είναι ταυτόχρονα δήμαρχος και κάτοχος μιας βιβλιοθήκης και μιας ταβέρνας στην οποία υποδέχεται τους επισκέπτες στην πόλη.

Το Manshiyat Naser της Αιγύπτου  είναι η πόλη με τα περισσότερα σκουπίδια στον κόσμο. Το παράδοξο είναι ότι οι κάτοικοι αυτής της πόλης είναι και πρωταθλητές της ανακύκλωσης καθώς ανακυκλώνουν το 90% των σκουπιδιών τους, περισσότερο δηλαδή από κάθε άλλη πόλη του πλανήτη.

Τέλος, το Kunming της Κίνας, είναι η πόλη των "νάνων". Έχει μεταβληθεί σε τουριστικό προορισμό αφού οι ψηλότεροι των κατοίκων της φτάνουν μόλις και μετά βίας το 1μέτρο και 29 εκατοστά.