X

Κονδύλι στο Δήμο Μαραθώνα μετά το «επτωχεύσαμεν» του Ψινάκη

Το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε προκαταβολή προκειμένου να πληρωθούν οι μισθοί των εργαζομένων του Δήμου Μαραθώνα.

Ant1news



Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Δήμου Μαραθώνα, ο οποίος κηρύχθηκε χθες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον Ηλία Ψινάκη, αποφάσισε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών, μετά τη συνάντηση του υπουργού Αργύρη Ντινόπουλου με τον Δήμαρχο Μαραθώνα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του κ. Ντινόπουλου και του κ. Ψινάκη, ο υπουργός έκανε σαφές πως «ο Δήμος Μαραθώνα και οποιοσδήποτε άλλος φορέας της γενικής κυβέρνησης δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να κηρύξει πτώχευση» και με εντολή του εγκρίθηκε προκαταβολή από τους τακτικούς ετήσιους πόρους που λαμβάνει ο Δήμος, προκειμένου να πληρωθούν οι μισθοί των εργαζομένων.

Οι εξελίξεις και τα νέα δεδομένα συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε τεταμένο κλίμα, με αντεγκλήσεις μεταξύ του Ηλία Ψινάκη και του πρώην δημάρχου Μαραθώνα, Ιορδάνη Λοΐζου. «Μας κάνετε ρεζίλι σε όλη την Ελλάδα», του είπε ο κ. Λοΐζος, ενώ ο Ηλίας Ψινάκης τον αποκάλεσε «κουκλίτσα».

«Δυστυχώς, επτωχεύσαμεν...», σημείωσε χθες ο Δήμαρχος Μαραθώνα σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «στο Δήμο δεν υπάρχει φράγκο ούτε καν για να πληρωθούν οι μισθοί των υπαλλήλων αυτό το μήνα».

«Η προηγούμενη δημοτική αρχή άφησε στους τραπεζικούς λογαριασμούς του δήμου, περίπου 1.841.000 ευρώ. Από αυτά μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο τις 370.000, καθώς τα υπόλοιπα ήταν δεσμευμένα! Η μισθοδοσία του δήμου είναι σχεδόν 400.000 ευρώ. Αυτή τη στιγμή μας έχουν μείνει 70.000 ευρώ», ανέφερε μεταξύ άλλων και κατήγγειλε «το 16χρονο πάρτι της προηγούμενης δημοτικής αρχής στο δήμο Μαραθώνα».