X

«Υποψήφιος για πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Βαγγέλης Μαρινάκης»

Σενάριο ιταλικής προέλευσης και έμπνευσης…

Ant1news


«Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς σκέφτεται πολύ σοβαρά να προτείνει τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γράφει η ιταλική εφημερίδα Repubblica.

Το ρεπορτάζ του Φεντερίκο Φουμπίνι  αναφέρεται στον «εκλογικό κίνδυνο» που διατρέχει η κυβέρνηση Σαμαρά στην περίπτωση που η Βουλή δεν εκλέξει Πρόεδρο τονίζοντας πως λείπουν 29 ψήφοι για την απαιτούμενη πλειοψηφία των 180 βουλευτών.

«Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού», σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, «συγκαταλέγεται  μεταξύ των επικρατέστερων υποψηφίων, καθώς ο κ. Σαμαράς προσβλέπει στα εκατομμύρια των ψήφων του πιο λαοφιλούς αθλητικού συλλόγου της χώρας.  Μια πιθανή υποψηφιότητα του κ. Μαρινάκη, θα έδινε την απαιτούμενη τονωτική ένεση στη κυβέρνηση να ξεπεράσει το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις». 

Το δημοσίευμα κάνει αναφορά και στον Αλέξη Τσίπρα υπογραμμίζοντας πως «Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί, δημοσίως, να υπόσχεται ότι θα πει αντίο στην τρόικα και θα απαλλάξει τη χώρα από τα χρέη της, αλλά στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του με άλλους ευρωπαίους ηγέτες, απειλεί να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης».