X

Με σύμμαχο τον Μπλερ πάει η Αλβανία στην ΟΥΕΦΑ

Τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας «επιστρατεύει» η Αλβανία στην υπερασπιστική της γραμμή για τα επεισόδια στο στάδιο τού Βελιγραδίου.

Ant1news


Με βρετανικό «όπλο» φαίνεται πως θα παραταχθεί η Αλβανία ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της ΟΥΕΦΑ. την προσεχή Πέμπτη.

Αλβανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τόνι Μπλερ θα υπερασπιστεί την αλβανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στην ΟΥΕΦΑ. Ο 61χρονος Βρετανός πολιτικός είναι προσωπικός σύμβουλος του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα για την υποψηφιότητα της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με ειρωνικά σχόλια υποδέχθηκαν την είδηση στη Σερβία, καθώς παραμένει ανεξίτηλα γραμμένο στη μνήμη των Σέρβων ότι ο Μπλερ ήταν ενορχηστρωτής των αεροπορικών επιθέσεων του ΝΑΤΟ το 1999 στη Γιουγκοσλαβία, που κόστισε τις ζωές 2.200 αμάχων συμπατριωτών τους. «Βοήθεια από τον παλιόφιλο Τόνι Μπλερ θα έχει η Αλβανία στην ΟΥΕΦΑ» έγραψαν οι σερβικές εφημερίδες.

Οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα, εξάλλου, έκαψαν αλβανική σημαία κατά τη διάρκεια του ντέρμπυ με την Παρτιζάν στο Βελιγράδι, την ώρα που όλοι οι θεατές φώναζαν εν χορώ «το Κόσοβο ανήκει στη Σερβία» προκαλώντας την αντίδραση του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών. Με ανακοίνωσή του κάλεσε τις σερβικές Αρχές να θέσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης τους δράστες.

Η ΟΥΕΦΑ δεν θ' αποκλείσει τις δύο χώρες από τη συνέχεια των προκριματικών του «ΕURO 2016», σύμφωνα με δηλώσεις του Ρούντολφ Ρέπκα στη σερβική εφημερίδα «Κurir». Ο γενικός γραμματέας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Τσεχίας και μέλος της πειθαρχικής επιτροπής της ΟΥΕΦΑ αποκάλυψε ότι ο αγώνας που διακόπηκε θα επαναληφθεί σε ουδέτερο έδαφος, όπως και ο αντίστοιχος στην Αλβανία.

Ο Πέπκα δήλωσε ότι «στις 23 Οκτωβρίου θα βγει απόφαση μόνο για την τύχη του αγώνα που διακόπηκε. Το πιο πιθανό είναι να γίνει εκ νέου σε ουδέτερο έδαφος χωρίς θεατές, όπως και η επόμενη αναμέτρησή τους στην Αλβανία. Οι υπόλοιπες αποφάσεις θα παρθούν στα μέσα Νοεμβρίου, γιατί θα πρέπει να αναλυθούν εκτεταμένα. Πιστεύω ότι οι δύο χώρες δεν θ' αποβληθούν από τη συνέχεια των προκριματικών».