X

Δείτε πως είναι να κολυμπάς σε ένα... παγόβουνο!

Οι σκηνές από τα βίντεο είναι ασύλληπτης ομορφιάς και ο πρωταγωνιστής του ξεπερνά τα ανθρώπινα όρια.

Ant1news

Το περιοδικό National Geographic,  έδωσε στην δημοσιότητα ένα εκπληκτικό βίντεο το οποίο έχει τίτλο «κολυμπώντας με τα παγόβουνα» .Τα πλάνα είναι εκπληκτικής ομορφιάς και κόβουν κυριολεκτικά την ανάσα του θεατή. Το παγόβουνο θυμίζει γυαλί και φέρνει στο μυαλό μια παραπλήσια εικόνα του κάστρου του Σούπερμαν (Fortress of Solitude) .

Πρωταγωνιστής σε αυτό είναι ένας Δανός ο Stig Severinsen, ο οποίος είναι ευρύτερα γνωστός με το παρατσούκλι «ο άνθρωπος που δεν αναπνέει». Ο πρωταγωνιστής είναι κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ κολύμβησης κάτω από παγωμένη λίμνη, δοκιμασία την οποία πέρασε φορώντας μόνο το μαγιό του.

Ο Severinsen έχει πολλά ρεκόρ που αφορούν την κολύμβηση υπό ακραίες συνθήκες κι αυτή την φορά πρόσθεσε στο ενεργητικό του ένα νέο ρεκόρ Γκίνες. Κάλυψε απόσταση 76.2 μέτρων κολυμπώντας μέσα σ τα παγωμένα νερά της Γροιλανδίας.

Ο ριψοκίνδυνος κολυμβητής επιχείρησε να καταδυθεί χωρίς την σχετική φόρμα και την βοήθεια βατραχοπέδιλων ακολουθώντας ένα σχοινί που είχε τοποθετηθεί κάτω από την επιφάνεια του πάγου.