X

Νέες προτάσεις από την κυβέρνηση για τις δόσεις των ληξιπρόθεσμων

Πριν την σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών ο Γκίας Χαρδούβελης πήγε στο Μαξίμου για να λάβει τις τελευταίες οδηγίες και έτσι πραγματοποιήθηκε νέα διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Ant1news

Του Νίκου Ρογκάκου

Νέες προτάσεις βάζει στο τραπέζι η Κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών για να αρθεί το αδιέξοδο στο θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών με αύξηση των δόσεων και των κόκκινων δανείων αφού ήδη τα ληξιπρόθεσμα ξεπερνούν τα 70δις€ και τον Σεπτέμβριο αυξήθηκαν πάνω από 1δις.

Γι αυτό πραγματοποιήθηκε με απόφαση του υπουργού Οικονομικών σύσκεψη στο υπουργείο με την συμμετοχή του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, Ανάπτυξης Νίκου Δένδια, Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και των συμβούλων του πρωθυπουργού Λαζαρίδη και Πτωχού.

Ο Γκίας Χαρδούβελης νωρίτερα το απόγευμα πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου για να λάβει τις τελευταίες οδηγίες και έτσι πραγματοποιήθηκε νέα διαπραγμάτευση με την τρόικα. 

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει ανοιχτή γραμμή του κ. Χαρδούβελη με την τρόικα για να ξεπεραστούν οι σκόπελοι και να κλείσουν άμεσα τα ληξιπρόθεσμα χρέη και τα κόκκινα δάνεια. Κάποιοι, μάλιστα, λένε ότι από τη Δευτέρα μέχρι σήμερα ο υπουργός έχει μιλήσει τοπυλάχιστον τρις φορές με τους δανειστές. 

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θέλει να κλείσει έως την Πέμπτη το αργότερο έως την Παρασκευή που θα είναι και η Σύνοδος Κορυφής, συμφωνία για επιμέρους θέματα ώστε να φανεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις. Και ετούτο γιατί θέλει στις Βρυξέλλες να συζητήσει χωρίς εμπόδια το πλαίσιο για την προληπτική γραμμή στήριξης προς την Ελλάδα.

Στην Κυβέρνηση εκτιμούν ότι τα αποτελέσματα από τα stress tests θα είναι θετικά.