X

Παραιτήθηκε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Ανδρέας Ταπραντζής

Ήταν ο τελευταίος από την αρχική ομάδα που είχε παραμείνει στο Ταμείο. Κύρια αρμοδιότητα του ήταν η αξιοποίηση ακινήτων.

Ant1news


Του Παναγιώτη Δημητρακόπουλου

Εκτός ΤΑΙΠΕΔ θα βρίσκεται και τυπικά από το τέλος του μηνός ένα από τα βασικότερα στελέχη του, που βρέθηκε στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου από την σύσταση του και μάλιστα είναι ο τελευταίος που είχε απομείνει στο ΤΑΙΠΕΔ από την αρχική ομάδα που το επάνδρωσε.

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε «την παραίτηση του Ανδρέα Ταπραντζή από το Διοικητικό του Συμβούλιο, όπου κατείχε τη θέση του Εντεταλμένου Συμβούλου από τη σύσταση του Ταμείου, τον Ιούλιο του 2011»

Σύμφωνα με το Ταμείο, το οποίο ευχαρίστησε τον Ανδρέα Ταπραντζή «για την ουσιαστική συμβολή του στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων», η παραίτηση του «ισχύει από την 1η Νοεμβρίου 2014 και η αντικατάστασή του θα ανακοινωθεί εντός του μηνός».

Ο Ανδρέας Ταπραντζής είχε ως κύριο αντικείμενο την προβολή και αξιοποίηση, μέσω της πολυετούς μίσθωσης ή πώλησης, των ακινήτων που είχαν παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ.

Το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετώπισε ήδη με την ανάληψη των καθηκόντων του, και το οποίο προκάλεσε σημαντική καθυστέρηση στην έναρξη διάθεσης ακινήτων μέσω του Ταμείου, είχε να κάνει με το ξεκαθάρισμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος πολλών ακινήτων, με την αποσαφήνιση των χρήσεων γης και την ρύθμιση άλλων παραμέτρων, ώστε να φανεί πόσα και ποια ακίνητα θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τους σκοπούς του ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτηση δεν σχετίζεται με δυσλειτουργίες ή άλλες αιτίες σχετικές με το Ταμείο, αλλά με την απόφαση του ιδίου να αναλάβει επικεφαλής στο ελληνικό παράρτημα μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων.