X

Θρίλερ με το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον «κ. Total»

Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα με θύμα το αφεντικό του πετρελαϊκού κολοσσού Total.

Ant1news

Φως στα αίτια του θανάτου του επικεφαλής της Total, Kριστόφ ντε Μαργκερί, στο αεροπορικό δυστύχημα στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας, ένα από τα πολυσύχναστα αεροδρόμια της Ρωσίας το οποίο χρησιμοποιεί και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, καλούνται να ρίξουν Ρώσοι και Γάλλοι εμπειρογνώμονες.

Σύμφωνα με τη ρωσική ερευνητική επιτροπή το αεροπορικό δυστύχημα, το οποίο στοίχισε τη ζωή του Μαργκερί και άλλων τριών μελών του πληρώματος του ιδιωτικού αεροσκάφους, τύπου Falcon -50, στο οποίο επέβαιναν οφείλεται σε εγκληματική αμέλεια.

Ορισμένα σενάρια που εξετάζουν οι Ρώσοι εμπειρογνώμονες είναι ένα λάθος των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, οι κακές μετεωρολογικές συνθήκες και σφάλμα στη διακυβέρνηση του αεροσκάφους.

Την ίδια ώρα, στο γαλλικό πετρελαϊκό κολοσσό ανακοινώθηκε το όνομα του διαδόχου του «καπετάνιου» της Total. Πρόκειται για τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας (1995-2010), Tιερί Ντεμαρέ, ενώ, τη γενική διεύθυνση αναλαμβάνει ο Πατρίκ Πουαγιανέ, νυν διευθυντής του τομέα διύλισης στην Total.