X

EKT: Κερδοσκοπική κάθε αναφορά για τα αποτελέσματα των stress tests

Την οργισμένη αντίδραση της ΕΚΤ προκάλεσαν σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρονται στα αποτελέσματα των stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Ant1news



Σε κατηγορηματική διάψευση των δημοσιευμάτων που παρουσιάζουν στοιχεία για τα αποτελέσματα των stress tests, που αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη Κυριακή, προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, χαρακτηρίζοντάς τα «κερδοσκοπικά».

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΚΤ κάνει σαφές πως η αξιολόγηση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και ότι τα αποτελέσματα δεν έχουν αποσταλεί στις εμπλεκόμενες τράπεζες, ενώ σημειώνει πως μέχρι την Κυριακή ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει τα τελικά στοιχεία.

«Η γενική αξιολόγηση (…) δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Τα τελικά αποτελέσματα δεν έχουν αποσταλεί στις τράπεζες που εμπλέκονται. Τα αποτελέσματα δεν θα είναι τα τελικά μέχρι να εξεταστούν από το ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Κυριακή 26 Οκτωβρίου, όταν και θα δημοσιευθούν. Μέχρι τότε, οποιαδήποτε αναφορά στα ΜΜΕ σχετικά με τα αποτελέσματα των stress tests, θα είναι από τη φύση της ιδιαίτερα κερδοσκοπική», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΕΚΤ.

Νωρίτερα, το Bloomberg αναμετέδωσε δημοσίευμα του Efe news service, το οποίο ανέφερε ότι 11 ευρωπαϊκές τράπεζες πρόκειται να αποτύχουν στα stress tests, ανάμεσά τους και τρεις ελληνικές. Το δημοσίευμα επικαλείτο τραπεζικές πηγές, έκανε λόγο όμως για προκαταρκτικά στοιχεία.

Σημειώνεται ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, Αλέξανδρος Τουρκολιάς, εμφανίστηκε χθες αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των stress test.