X

Μια βόλτα… στο φεγγάρι με ξεναγό τον «Άντι»

Η Google υπόσχεται να μας ταξιδέψει στη Σελήνη, το 2016, με τη βοήθεια ενός ρομπότ και μιας συσκευής εικονικής πραγματικότητας.

Ant1news


Η βόλτα στο… φεγγάρι είναι μια προσφορά της Google, μέσω ενός προγράμματος 30 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο προσφέρει, ως έπαθλο, σε όποιον καταγράψει βίντεο από την επιφάνεια της Σελήνης.

Ο ξεναγός στη βόλτα, ο «’Αντι», που λειτουργεί σε σύνδεση με μία συσκευή εικονικής πραγματικότητας, δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας Astrobotic. Έχει προγραμματιστεί να προσεληνωθεί με ασφάλεια, να διανύσει 500 μέτρα στην σεληνιακή επιφάνεια και να στείλει πίσω στη Γη το βίντεο. 

Η πτήση του από τη Γη στη Σελήνη, που σχεδιάζεται για το 2016, θα γίνει μέσω ενός πυραύλου Falcon 9, που κατασκεύασε η ιδιωτική εταιρεία SpaceX.

Ο επικεφαλής του προγράμματος Ντάνιελ Σαφρίρ, μιλώντας στο BBC δηλώνει πως: «Το όραμά μας ήταν απλό - να επιτρέψουμε σε οποιονδήποτε στη Γη να έχει την ζωντανή εμπειρία της Σελήνης, μέσω των ματιών ενός ρομπότ ... Δεν πρόκειται απλώς να πάμε στο φεγγάρι, θα το φέρουμε πίσω». Οραματίζεται, μάλιστα, «εκατοντάδες ρομπότ στη Σελήνη»...