X

Αποχωρεί από πρόεδρος του ΣΟΕ ο Χριστόδουλος Στεφανάδης

Προσωρινά καθήκοντυα θα αναλάβει ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολίτικης του ΥΠΟΙΚ Αναστάσιος Αναστασάτος, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ant1news

Του Νίκου Ρογκάκου

Αποχωρεί από τη θέση του πρόεδρου του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) το επόμενο διάστημα ο Χριστόδουλος Στεφανάδης. 

Τουλάχιστον, προσωρινά θα αναλάβει και τα καθήκοντα του προέδρου του ΣΟΕ ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολίτικης του υπουργείου Οικονομικών Αναστάσιος Αναστασάτος, σύμφωνα με πληροφορίες. 

Ο κ. Στεφανάδης αποχωρεί από τη θέση αυτή αφού υπήρχε η δυσαρέσκεια τόσο από το Μέγαρο Μαξίμου όσο και από τον υπουργό Οικονομικών. 

Η αντικατάσταση του κ. Στεφανάδη προέκυψε και από άρθρο της τροπολογίας που κατατίθεται για τα ληξιπρόθεσμα χρέη όπου τονίζεται «με όμοια απόφαση τα καθήκοντα του προέδρου του ΣΟΕ μπορεί να ανατίθενται, χωρίς πρόσθετη αμοιβή, στον γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κ. Στεφανάδης ανέλαβε καθήκοντα προ τεσσάρων μηνών μετά τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης και εδώ και καιρό έκαναν λόγο για μετακίνηση σε άλλη θέση λόγω δυσαρέσκειας. 

Η περίοδος θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη για τα καθήκοντά του. Είναι ο αναπληρωτής του υπουργού στο Eurogroup και ο εκπρόσωπος της χώρας στο πανίσχυρο EuroWorkingGroup.

Πάντως, αρχικά στο πόστο του προέδρου του ΣΟΕ είχε τοποθετηθεί ο σημερινός Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Μανώλης Μαματζάκης, ο οποίος μάλιστα εκπροσώπησε το υπουργείο Οικονομικών και σε συνεδρίαση του Euroworking Group. 

Στην επιλογή Μαματζάκη οι πληροφορίες ήθελαν τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη να αντιδρά και έτσι τη θέση κατέλαβε ο κ. Στεφανάδης, ο οποίος τώρα, σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, αποχωρεί.