X

Πρωινός καφές vs πρωινού σεξ: Υπάρχει νικητής σε αυτή τη «μάχη»;

Τόσο ο καφές, όσο και το σεξ είναι επιστημονικά βεβαιωμένο ότι κάνουν καλό στην υγεία μας. Που όμως πρέπει να δώσουμε βαρύτητα τις πρωινές ώρες;

Ant1news

Καφεΐνη ή οργασμός; Ήρεμο ή «καυτό» πρωινό; Η επιλογή είναι μάλλον δύσκολη, μια που τόσο ο καφές, όσο και το σεξ έχουν ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας, αλλά όλα δείχνουν ότι σε αυτή τη «μάχη» το σεξ μάλλον κερδίζει τον πρωινό καφέ..

Τα οφέλη του πρωινού σεξ

Το πρωινό σεξ, σύμφωνα με την Debby Herbenick, καθηγήτρια σεξουαλικής υγείας στο Kinsey Institute και συγγραφέας του best seller «Because It Feels Good: A Woman’s Guide to Sexual Pleasure and Satisfaction», μας βοηθά να απελευθερώσουμε οξυτοκίνη, ορμόνη απαραίτητη για να συνεχιστεί όμορφα και αισιόδοξα η μέρα μας.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με την ίδια, το σεξ θωρακίζει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μας προστατεύει από λοιμώξεις, μέσω των αντισωμάτων που παράγονται

Το πρωινό σεξ τρεις φορές την εβδομάδα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, καθώς και καρδιακής προσβολής κατά 50%, σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου Queens.  Το σεξ βοηθάει στη βελτίωση της ροής του αίματος, τη διατήρηση της πίεσης σε κανονικά επίπεδα, καθώς και στην πρόληψη της κατάθλιψης.

Τέλος, βοηθάει στη διατήρηση της νεανικότητας του δέρματός σας.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του καφέ

• Αίσθημα έντονης διέγερσης. Ο καφές θέτει σε εγρήγορση τον ανθρώπινο οργανισμό και τον βοηθάει να είναι συγκεντρωμένος σε ό,τι κάνει.
• Οι γυναίκες που καταναλώνουν καφέ έχουν μικρότερες πιθανότητες να προσβληθούν από Καρκίνου του Μαστού.
• Η κατανάλωση καφέ καθημερινά μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.
• Ο καφές ανήκει στην κατηγορία των αντιοξειδωτικών ροφημάτων, κάτι που το καθιστά κατάλληλο και επιτρεπτό σε μία διατροφή ή σε μία δίαιτα.
• Περιέχει μία ουσία που περιέχει μειώνει κατά 25% τα συμπτώματα του άσθματος.
• Είναι κατάλληλος για όσους υποφέρουν από αλλεργίες.

Ο καφές όμως, σε αντίθεση με το σεξ, έχει και μειονεκτήματα, εξαιτίας της καφεΐνης....